Altındağ’dan sonra şimdi de Bitlis Ahlat’ta köpek katliamı iddiası: Görüntüler eski çıktı

Altındağ’dan sonra şimdi de Bitlis Ahlat’ta köpek katliamı iddiası: Görüntüler eski çıktı

Sosyal medyada Altındağ’ın ardından şimdi de Bitlis Ahlat için “köpek katliamı” iddiası ortaya atıldı. İddiayı yayanların büyük bir yalan çıkan Altındağ’dakilerle aynı kişiler olması dikkat çekti. Ahlat Belediyesi, görüntülerin eski olduğunu açıkladı.

Hayvan hakları savunucuları olduklarını söyleyen kişi ve STK'lardan yeni yeni şehirler için “köpek katliamı” iddiaları gelmeye devam ediyor. haberilksayfa.com'un haberine göre, sosyal medyada Altındağ’ın ardından şimdi de Bitlis Ahlat için “köpek katliamı” iddiası ortaya atıldı. Bitlis Ahlat’ta köpek katliamı iddiasını yayanların, büyük bir yalan çıkan Altındağ’dakilerle aynı kişiler olması dikkat çekti.

Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, köpek katliamı suçlamasını yalanlayarak, yayılan görüntülerin eski olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde, Ankara’da bir grup sözde hayvan severin, gece gizlice girdikleri hayvan mezarlığını kazıp, açığa çıkardıkları cesetlerin görüntülerini “Altındağ Belediyesi köpek katliamı yaptı” diye servis ettiği anlaşılmıştı.

“ZEHİRLENDİLER” İDDİASI

Şimdi de Bitlis Ahlat için “köpek katliamı” iddiası ortaya atıldı. X’te #BitlisteKatliamVar etiketi ile yapılan paylaşımlarda, Bitlis Ahlat’ta çok sayıda köpeğin zehirlendiği ileri sürülüyor.

Paylaşımlarda, “Köpeklerin zehirlendiği olay yerinde içinde et kalıntıları bulunan şüpheli bir poşet bulundu. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla toksikolojik inceleme ve parmak izi araştırması yapılacak. Olay yeri inceleme ekipleri savcılık talimatıyla bölgede araştırma yapıyor” iddialarında bulunuluyor.

1.jpg

BELEDİYE’DEN AÇIKLAMA: GÖRÜNTÜLER ESKİ

Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez’den köpek katliamı iddialarıyla ilgili bir açıklama geldi. Ahlat Belediyesi köpek katliamı suçlamasını yalanlayarak, yayılan görüntülerin eski olduğunu açıkladı.

Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, belediyenin x hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Sosyal medyada Belediyemiz tarafından sokak hayvanlarını itlaf ettiğimize dair dolaşan asılsız ve mesnetsiz iddialar kamuoyu vicdanında olduğu gibi seçim manifestosunda sokak sağlıklaştırma projesi olan ve Allahın dilsiz masum yaradılmışlarını korumayı şiar edinmiş belediyemizde de derin bir üzüntüye sebep olmuştur. Bizim elimizle gerçekleştirilmiş böyle bir katliam söz konusu değildir. İlgili görüntüler geçmiş yıllara ait eski tarihli videolar ve görüntüler olmakla birlikte günümüz Ahlatıyla bağdaşan hiçbir tarafı yoktur.

ASILSIZ HABERLERE İTİBAR EDİLMESİN

Bizler yaratılanı Yaradandan ötürü seven Ahlat Belediyesi olarak bu tür katliamların ve vahşetlerin tarafı olmamakla birlikte, taraf olanlarında karşısında her zaman olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

Değerli hemşehrilerimizin bu tür asılsız haberlere itibar etmeyeceğine inancımız tamdır. Sağlıkla ve sağduyuyla kalmanız temennisiyle Allah’a emanet olun.”

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.