Altındağ'dan şık hareket: 250 haneye yardım yapıldı

Altındağ'dan şık hareket: 250 haneye yardım yapıldı

Glutensiz gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının sesine kulak veren Altındağ Belediyesi, 2024 yılının ilk 10 ayında 250 ihtiyaç sahibi aileye, 400’e yakın gluten içermeyen gıda kolisi yardımı yaptı.

Altındağ Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki’nin talimatlarıyla Altındağ’da ikamet eden çölyak hastalarına ücretsiz gıda desteği sağlanıyor. Ömür boyu glütensiz gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının sesine kulak veren Altındağ Belediyesi, 2024 yılının ilk 10 ayında, 250 ihtiyaç sahibi aileye, 400’e yakın glüten içermeyen gıda kolisi yardımı yaptı. Çölyak hastalığı bulunan ve raporla belgeleyen ihtiyaç sahibi vatandaşların faydalandığı gıda desteği, hasta ve hasta yakınlarının yüzünü güldürdü.

veysel-tiryaki.jpg

10 AYDA, 250 İHTİYAÇ SAHİBİ

Çölyak hastalarının ömür boyu glütensiz gıdalarla beslenme zorunluluğuna dikkat çeken Altındağ Belediyesi, bu hassasiyetle hareket ederek bölgedeki çölyak hastalarının yanında yer alıyor. Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki’nin öncülüğünde, Altındağ’da ikamet eden çölyak hastalarına ücretsiz gıda desteği sağlanıyor. Bu kapsamda; 2024 yılının ilk 10 ayında, 250 ihtiyaç sahibi aileye, 400’e yakın glüten içermeyen gıda kolisi yardımı yapıldı.

altindag-belediyesi-colyak-hastaligi.jpg

“HER ALANDA VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, ihtiyaç duyulan her alanda Altındağlı vatandaşların yanında olduklarını dile getirdi. Çölyak hastalığının, buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten maddesine vücudun bağışıklık sistemi tarafından verdiği tepki sonucu ortaya çıktığını belirten Tiryaki, şunları aktardı:

“Çölyak maalesef dünyada her 70 kişiden birinde görülen yaygın bir hastalık. Hastalığa son veren bir tedavi yok, ancak uygulanan bir diyetle iyileşme sağlanabiliyor. Çölyak hastalığının tedavisinde tek seçenek gluten içeren yiyeceklerin hayattan tamamen çıkarılmasıdır. Bu diyetin ise ömür boyu yapılması lazım… Bu da pek çok hasta ve hasta yakını için ciddi maliyet demek.”

colyak-hastaligi-altindag-belediyesi.jpg

RAPORLA BELGELEYEN HERKES FAYDALANABİLİYOR

İlçede ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla glütensiz gıda desteği verdiklerini dile getiren Tiryaki, “İhtiyaç sahibi olup çölyak hastalığını raporla belgeleyen Altındağlı vatandaşlarımız yardımdan faydalanabilir. Vatandaşlarımızın bir telefon kadar uzağındayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.