Altındağ'da mezuniyet sevinci

Altındağ'da mezuniyet sevinci

Altındağ Belediyesi Altındağlı kadınları hayallerine kavuşturdu. Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde yıl boyunca devam eden okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan Altındağlı kadınlar, mezun oldu.

Altındağ Belediyesi Altındağlı kadınları hayallerine kavuşturdu. Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde yıl boyunca devam eden okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan Altındağlı kadınlar, mezun oldu. Okuma-yazma öğrenen 100 kadının mutluluğu ve heyecanı yüzlerinden okundu. Okuma-yazma öğrenmenin sevincini doyasıya yaşayan Altındağlı kadınlar, kendilerine bu imkânları sunan Altındağ Belediyesi'ne ve Başkan Tiryaki'ye teşekkürlerini iletti.

5-003.jpg

"OKUMA YAZMA BİLMEK ÇOK GÜZEL BİR DUYGUYMUŞ…"

Beşikkaya Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyelerinden 48 yaşındaki Netice Pınar, kursu başarıyla tamamlayan bir diğer kursiyer… Kardeşleri okula gönderilse de, kendisi hiç okula gidememiş. Pınar, "Hastanelere, gezmeye bile gidemiyordum. Toplu taşıma araçlarında yazan yazıları dahi okuyamıyordum. Bir yere gitmek için hep çocuklarıma ihtiyaç duyuyordum. Ama şimdi hiç kimseye ihtiyacım yok. Özgürlüğüme kavuştum. Kitap okumayı çok seviyorum. Kendimi daha çok ilerletmek için gördüğüm her şeyi okuyorum. Okuma yazma bilmek çok güzel bir duyguymuş…" ifadelerini kullandı.

6-001.jpg

FARKLI PENCEREDEN BAKACAKLAR
Altındağlı kadınların mezuniyet sevincine ortak olan Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, "İlçemizde maalesef okuma yazma konusunda imkan tanınmamış kadınlarımızla karşılaşıyoruz. Geçmiş dönemlerimizde olduğu gibi yeni dönemde de açtığımız kurslarla, okuma yazma bilmeyen kadınlara destek olmak istedik. Kadınların içindeki okuma yazma isteği bizleri çok mutlu etti. 100 kadın bugün mezuniyet sevinci yaşadı. Hepsi de eğitimlerine devam etmek istiyor" dedi.
Başkan Tiryaki "Bu kursa katılan her kadının farklı bir hikâyesi var. Ortak hikayeleri ise okuma ve yazma öğrenme isteklerinin hep var olması… Artık hayata daha farklı bir pencereden bakacaklar. Altındağ'da okuma yazma bilmeyen kimse kalmayacak inşallah… Sertifikalarını alan kadınlarımızı bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.