Altındağ'da e-ruhsat dönemi: Evrak işleri hızlandı

Altındağ'da e-ruhsat dönemi: Evrak işleri hızlandı

Altındağ’da, E-Ruhsat işlemlerinde elektronik imza dönemi başladı. Türkiye'de ilk kez uygulanan Elektronik E-İmzalı E-Ruhsat sistemi, Ankara’da yalnızca Altındağ Belediyesi tarafından hayata geçirildi.

Dijital belediyecilik alanında öncü olan Altındağ Belediyesi, dijital dönüşümde bir ilke daha imza atarak “E-İmzalı E-Ruhsat” uygulamasını hayata geçirdi. Bu yenilikçi sistem, sayesinde, vatandaşlar belediyeye gitmeden yapı projeleri, inşaat ruhsatı ve proje kontrolleri gibi işlemlerini hızlı ve pratik bir şekilde halledebilecek. Başkentte ilk kez Altındağ Belediyesi tarafından başlatılan bu uygulama, inşaat sektöründeki bürokratik süreçleri dijital ortama taşıyarak işlemleri daha erişilebilir hale getirecek.

basliksiz-1.jpg

İŞLEMLER HIZLANDI

E-Ruhsat'ta elektronik imza uygulaması ile Altındağ'da evrak işleri hızlandı. Bürokratik engeller ortadan kalktı. İnşaat ruhsatları ile ilgili süreçler, uygulama sayesinde tek bir elektronik imza ile hızlıca tamamlanabiliyor. İnşaat ruhsatı almak isteyen vatandaşlar, projelerin kontrol ve onay süreçlerini Elektronik E-İmzalı E-Ruhsat uygulamasıyla daha hızlı olacak şekilde gerçekleştirebiliyor. Mimarlar, mühendisler ve vatandaşlar belediyeye gelmeden hızlı, şeffaf ve güvenilir bir şekilde sisteme giriş yaparak, istedikleri yerden başvurularını gerçekleştirebiliyor. İşlemlerini rahatlıkla takip edebiliyor. Elektronik imza ile proje onay süreçleri daha pratik hale gelerek, zaman kaybı önleniyor.

basliksiz-4.jpg

VATANDAŞ İSTEĞİ YERDEN İMZA ATACAK

Altındağ’da uygulanmaya başlanan “E-İmzalı E-Ruhsat” uygulaması ile inşaat ruhsatı almak artık çok daha kolay hale gelecek. Önceden inşaata başlamak için birçok evrak ve ıslak imza gerekliliği şartları varken, yeni sistem ile beraber yaşanan bu karmaşa sonlandı. Elektronik imza sayesinde imza sahipleri, belediyeye gitmeden bulundukları yerden işlemlerini tamamlayabiliyor. Bu sayede hem evrak yükü azalıyor hem de süreçler hızlanarak zamandan tasarruf ediliyor.

basliksiz-3.jpg

İLK BELEDİYE “ALTINDAĞ”

E-Ruhsat uygulaması denemesini başarıyla gerçekleştirerek, sistemi aktif hale getiren ve e-imza ile ruhsat tanzim eden ilk belediye Altındağ oldu. Belediyenin bu yeni uygulaması, vatandaşlar, mimarlar, mühendisler, yapı denetim firmaları ve belediyede işlemlerini yürüten tüm paydaşların büyük beğenisini topladı.

Altındağ Belediyesi olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve ilk olarak hayata geçirdiklerini ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, “E-imzalı E-Ruhsat uygulamasıyla belediyemizdeki iş yoğunluğunun yok denecek kadar azalmasını sağladık. Vatandaşlarımızın dijital ortamda yaptıkları başvurular, fiziki olarak yapılan başvurulardan çok daha hızlı ilerliyor. Ulaşım maliyetleri, zaman kaybı, düzeltme istenen durumlarda tekrar tekrar çıktı alınması ve oluşan kağıt israfı bu uygulama sayesinde sona erdi” şeklinde konuştu.

basliksiz-2-001.jpg

“VATANDAŞLARIMIZ UYGULAMADAN ÇOK MEMNUN”

Ruhsat süreçlerinin daha şeffaf ve daha hızlı olduğunu belirten Tiryaki, “Hem belediye çalışanlarımız, hem de belediyemizde işini yürüten vatandaşlarımız bu uygulamadan çok memnun” dedi. Teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeye ve Altındağ'ı daha da ileri seviyelere taşımaya devam edeceklerine vurgu yapan Tiryaki, “Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese ve uygulamadan faydalanan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Altındağ'ı hep birlikte ilklerin belediyesi yapmak için gayretimiz sürecek” ifadelerini, kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.