Almanya'da genç sorunu: 55 bin lira maaşla işçi alacaklar

Almanya'da genç sorunu: 55 bin lira maaşla işçi alacaklar

Almanya'da pandeminin başlangıcından itibaren büyük bir iş gücü açığı yaşanıyor. Özellikle genç sorunu işçi eksikliğine sebep oluyor. Bu nedenle hükümet, 55 bin lira maaşla 2 milyon işçi alacak. İşte detaylar:

Pandeminin başlangıcından itibaren, özellikle Almanya'da işçi açığı yaşanıyor. Genç nüfusunun da az olması sebebiyle işçi bulmakta zorlanan hükümet yeni yasa tasarısının detaylarını paylaştı. Bu yasaya göre Almanya, dil şartı olmadan 2 milyon işçiyi 55 bin lira maaşla işe alacak. İşte detaylar:

Habertürk'ün aktardığı bilgilere göre, Almanya işçi açığını kapatabilmek için yasa tasarısı hazırlanıyor. Yurt dışından 2 milyon kişiyi işe alma tasarısında dil şartı ortadan kalkıyor. 55 bin lira maaş belirlenen iş detaylarında vatandaşlığa geçiş de kolaylaşacak. Vatandaşlık için gereken süre 8 yıldan 5 yıla düşecek. Yasanın 1-2 ay içinde onaylanıp yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Sık sık işçi göçü alan Almanya şu sektörlerde alım yapacak:

1- Aşçı

2- İnşaat İşçisi

3- Hemşire ve Hasta Bakıcıları

4- Kaynakçı

5- İnternet Teknolojisi

6- Sanayi İşçileri

7- Gastronomi

8- Eğitim

9- Sağlık Hizmetleri

10- Çocuk Yetiştiricileri

11- IT Teknisyenleri

12- Vasıflı İşçiler

13- Elektrik Mühendisleri

14- Teknik ve Mekanik

18-45 yaş arası kişiler başvurabilecek. En düşük maaş 2 bin 100 Euro (Yaklaşık 62 bin 12 TL) olacak, en yüksek maaş ise 37 bin Euro (Yaklaşık 1 milyon 92 bin 170 TL) olarak belirlendi.

haber-ic-003.jpg

AVRUPA'DA EN ÇOK TÜRK ALMANYA'DA

2021 yılının açıklanan verilerine göre, Avrupa'da en çok Türk bulunan ülke Almanya. Almanya'da toplam 1 milyon 316 bin Türk bulunuyor. Türkiye'ye yakınlığıyla da ilk tercih yerlerinden biri olan Almanya'ya iş başvuruları da en çok Türkiye'den yapılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.