Aksaray’da deprem mi oldu? Aksaray deprem bölgesi mi? Son dakika Aksaray deprem

Aksaray’da deprem mi oldu? Aksaray deprem bölgesi mi? Son dakika Aksaray deprem

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından depremler merak konusu oldu. Arama motorlarında Aksaray’ın deprem bölgesi olup olmadığını sorgulanıyor. Peki, Aksaray’da deprem mi oldu? Aksaray deprem bölgesi mi? Aksaray’da fay hattı var mı?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından sarsıntılar devam ediyor. Yaşanan depremlerin ardından Aksaray’ın deprem bölgesi olup olmadığı merak konusu oldu. Arama motorlarında Aksaray’ın deprem bölgesi olup olmadığını sorgulanıyor. Peki, Aksaray’da deprem mi oldu? Aksaray deprem bölgesi mi? Aksaray’da fay hattı var mı? Son dakika deprem Aksaray. İşte detaylar:

AKSARAY’DA DEPREM Mİ OLDU?

Niğde’de yaşanan depremin ardından Aksaray’da deprem olup olmadığı merak konusu oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın merkez üssünü Niğde’nin Bor ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 13.27’de oldu. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, ilçenin yanı sıra Niğde kent merkezi ile Adana ve Konya'da da hissedildi. Deprem, kısa süreli Aksaray’da paniğe neden oldu.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.2, merkez üssünü ise Bor ilçesine bağlı Obruk köyü olarak açıkladı.

Aksaray fay hattı haritası aksaray deprem bölgesi olup olmadığını gösteriyor

AKSARAY DEPREM BÖLGESİ Mİ? AKSARAY FAY HATTI HARİTASI

Tuz Gölü Fay Zonu bölgenin tektonik yapısını taşımaktadır. Niğde’nin Kemerhisar ilçesinden başlayıp, Aksaray ve Şereflikoçhisar boyunca Ankara’nın güneyine kadar yaklaşık 200 km boyunca takip edilebilen bu fay zonu oldukça önemli bir fay hattı olup, bölgenin depremselliği açısından önemlidir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.