AK Parti'de emekli taban aylığı için bu rakam konuşuluyor

AK Parti'de emekli taban aylığı için bu rakam konuşuluyor

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, Hükümet'e yakın bir gazetede yayınlanan yazısında, emekli taban maaşının yükseltilebileceğini ve AK Parti çevrelerinde yeni rakamın konuşulduğunu kaydetti.

Temmuz ayında yapılan yüzde 24'lük enflasyon artışına rağmen, kök maaşı 8.025 TL'nin altında olan 4 milyon emekli, 10 bin TL maaş almaya devam edecek. Bu durum, 4 milyon emekliyi sıfır zamla karşı karşıya bırakıyor ve tepkilere yol açıyor.

İSA KARAKAŞ'TAN YENİ KULİS BİLGİSİ

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, AK Parti'de emekli taban maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesi için görüşmeler yapıldığını açıkladı. Karakaş, Hükümet'e yakın Türkiye Gazetesi'ndeki köşe yazısında, "Hükûmetin yer aldığı ittifak ortaklarının, parti teşkilatlarının ve milletvekillerinin bu duruma rıza göstermediği taban maaşının en azından 12.500 TL’ye kadar yükseltilmesini dile getirmekte oldukları söylenmektedir. Diğer türlü sıfır zam ve sıfır zamma yakın alacak 4 milyona yakın emeklinin büyük serzenişlerde bulunacağı dile getirilmektedir" dedi.

1-005.jpg

İsa Karakaş, taban maaşın 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesi durumunda, bu kadar maaş alan ve üzerinde olanlara ek destek verilmemesi gerektiğini savundu. Karakaş, bunun yerine kademeli bir artış öneriyor. Bu kademeli artış, 5 bin TL ile 10 bin TL arasında maaş alanlar ile 10 bin TL ve üzeri maaş alanlar arasındaki makasın açılmasını engelleyecek.

REFAH PAYI BEKLENTİSİ

Uygulanan ekonomik tablolar, Hükümet'in seyyanen zam ve refah payı vermeyeceğini gösteriyor. Bu durumda, 4 milyon emeklinin sıfır zam alması yerine, maaşlarının bir kısmının %10-24,73 bandında güncellenmesi gündeme gelebilir. Yüksek enflasyonun en fazla etkilediği emekliler, Hükümet'ten bir nebze de olsa rahatlamalar yapmalarını bekliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum