AK Parti Sözcüsü Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç vardır

AK Parti Sözcüsü Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç vardır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, "Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması gerekir" dedi.

AK Parti Çelik'in açıklamalarında özetle şunlar yer aldı:

Almanya'da bir şehirde çıkan yangında 2 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. Allah'tan rahmet diliyoruz. Gurbetteki vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyoruz. Bu konuyu yakından takip ettiğimizi bilmenizi isterim.

"TABİRİ CAİZSE YAMALI BOHÇAYA DÖNDÜ"

Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması gerekir. Sivil anayasaya ihtiyaç vardır. 19 kez değiştirildi. Tabiri caizse yamalı bir bohçaya döndü. Türkiye'nin önünde engel olmaya devam etmektedir.

Bunun gelecek nesillere borcumuz olmasıdır. Hem sağdan hem soldan çeşitli kesimlerden herkes bu anayasanın değişmesi gerektiğini net bir şekilde ifade ediyor.

Birçok maddede değişiklik olmasına rağmen görülüyor ki sivil bir gözle yapılmış, anayasal düzeni korumak, özgürlükleri korumak için bir sivil anayasa zorunluluktur. Demokrasideki samimiyet bu hazırlığa destek vermektir. Sistemi kilitleyen tutumların taktik manevralar gibi öne sürülüyor.

"AK PARTİ'NİN GERİDE KALDIĞI GİBİ SPELÜLASYONLAR YAPILIYOR"

Son zamanlarda 31 Mart seçimlerinden sonra AK Parti'nin geride kaldığı CHP'nin öne geçtiği gibisinden bir takım spekülasyonlar yapılıyordu. Artık CHP açısından böyle bir durumun olmadığı. CHP'deki gelgit siyasetinin vatandaşımız tarafından elinin tersiyle itilip, siyasetin gerçek mecrasının AK Parti'de gerçekleştirdiğini göstermektedir.

AYŞENUR EZGİ EYGİ'Yİ DUALARLA UĞURLADIK

Değerli kardeşimiz, şehidimiz Ayşenur Ezgi Eygi'yi dualarla uğurladık. Allah rahmet eylesin. İsrail güçleri bu kardeşimizi doğrudan hedef alarak öldürmüştür.

Bir çifte standart da burada görüyoruz. Bazı basın kurumları Ayşenur kardeşimizden bahsederken, başka bir coğrafyada yaptığı kariyer çerçevesinde rahatça yer alacak iken, bu katliam karşısında Ayşenur'la haber yaparken militan diyorlar.

Bunlar barışı, adaleti savunan herkese militan derler. Bunların ruhları kirlenmiştir, akılları kirlenmiştir. Yegane amaçları insanlığı daha büyük kaosun içerisine sokmaktır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.