Ahmet Hakan o sanatçılara seslendi! "İnsan ve hayvanı bir tutmaya gerek var mı?"
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, sokak hayvanları yasasına karşı "köpekleri uyutacaksanız beni de uyutun" diyen bazı sanatçılara seslendi. Hakan,"Oysa yaptıkları bu tür çıkışlar, tam tersi bir etkinin ortaya çıkmasına yol açıyor" dedi
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısına sokak hayvanlarına getirilen yasa konusunu taşıdı. "Beni de uyutun saçmalığı" başlıklı yazısında yasaya karşı çıkan bazı sanatçıları kaleme aldı. Hakan, yapılan bu tür çıkışların tam tersi bir etkinin ortaya çıkmasına yol açtığını yazarak, "Yok artık, daha neler” dedirten bu tür mübalağalı çıkışlar, konuyu sulandırıyor. Maksat hasıl olmuyor" dedi.
"ŞAHANE BİÇİMDE GÜNDEM OLUYORSUN"
Yasaya karşı çıkan sanatçıların çarpıcı bir etki ve sonuç yaratmak istediklerini yazan Hakan, "Bazı sanatçılar, “Köpekleri uyutacaksanız beni de uyutun” falan diye ortaya çıkmaya başladılar. Bakınız: Ajda Pekkan, Deniz Çakır falan. Bazılarının amacı gündeme gelmek, bazılarının amacı gündemde kalmak, bazılarının amacı hatırlanmak. Nasıl olsa herhangi bir bedeli yok. Söylüyorsun, dikkat çekiyorsun, konuşuluyorsun ve şahane biçimde gündem oluyorsun. “Beni de uyutun” diyenlerin hepsi böyledir diyemem. Bazıları kuşkusuz samimiler, iyi niyetliler. Hayvanları tabii ki çok seviyoruz. Onların canlarına kıyılmamasını tabii ki istiyoruz" dedi.
"İNSAN VE HAYVANI BİR TUTMAYA GEREK VAR MI?"
Bir köpeğin hüzünlü bakışından söz etmek, bir sanatçının “Beni de uyutun” tarzı çıkışından bin kat daha etkili olduğunu yazan Hakan, " Bunu yaparken konuyu “insan” ile “hayvan”ı bir tutmaya kadar vardırmaya gerek var mı? Bir köpeğin sevilme ihtiyacından söz etmek, bir sanatçının “Önce beni uyutun” demesinden on bin kat daha etkilidir" şeklinde ifade etti.
"FAZLA MÜBALAĞA FAZLA ÇITA YÜKSEKLİĞİ"
Ahmet Hakan, bu tür durumların fazla abartıldığında toplumsal kayıtsızlığa yol açtığını ve duyarlılığı azalttığını söyledi. Hakan, "Ne kadar mübalağalı bir şey söylersem, çıtayı ne kadar yükseltirsem. O kadar etkili olurum” anlayışı, işe yarayan bir anlayış değildir. Fazla mübalağa, fazla çıta yüksekliği. Yok artık, daha neler” dedirtir. Toplumsal kayıtsızlığa yol açar. Duyarlılığı azaltır. Konuyu sulandırır" şeklinde kaleminde aldı.
Kaynak:Zeynep Pamuk /gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.