AHBAP, enkaz için koordinasyon grubu kurdu

AHBAP, enkaz için koordinasyon grubu kurdu

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde Saat 04.17’de 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ahbap Derneği doğru bilgi akışı ve iletişim için koordinasyon grubu kurdu.

10 kentte 1710 binanın yıkıldığı depremde saat 10.00 itibariyle toplam 284 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 bin 323 kişinin yaralandığı açıklandı. Sosyal yardımlarıyla tanınan Ahbap Derneği'de deprem sonrası enkaz bildirim formu oluşturdu.

adsiz-tasarim-1.jpg

AHBAP’DAN ENKAZ BİLDİRİM FORMU

Tüm ülkeyi sarsan depremde, Kahramanmaraş’ta 70, Malatya’da 47, Adıyaman’da 13, Diyarbakır’da 14, Şanlıurfa’da 18, Osmaniye’de 20, Adana’da 10, Kilis’te 8 ve Hatay’da 4 kişi hayatını kaybetti.
Ahbap Derneği ile yaptığı yardımlarla adından söz ettiren Haluk Levent ve Ahbap yaptığı açıklamada;

“Ahbaplar merhaba, Ahbap olarak geçmiş deprem tecrübelerimizden de yola çıkarak afet olduğu anda kurduğumuz Koordinasyon gruplarıyla doğru bilgi akışını ve sağlıklı iletişime sağlamaya çalışıyoruz. Bununla beraber sosyal medyadan gelecek olan talepleri ve bilgiyi de kaçırmamak adına birkaç ihtiyacımıza hizmet edecek formlar oluşturduk. Bölgede enkaz altında kalan ve kaldığını bildiren kişilerin lokasyon ve bilgilerini bu forma işleyebilirsiniz;

https://forms.gle/xJjygH4HZ12fSYhH9

Afet bölgesinde enkaz dışındaki tüm insani ihtiyaçları bu forma işleyebilirsiniz ;

https://forms.gle/ZHevCTVpXWjgWJDq7

Önümüzdeki günlerde depolarda, sahada yapılacak çok fazla iş olacak daha da destek vermek için veya online koordinasyon ekiplerine destek olmak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz;

https://forms.gle/DicVvFe3UDjgJbk39

Hayırsever olmak isteyen kurum ve kişileri aşağıdaki forma yönlendirebilirsiniz;

https://forms.gle/sbVfmCtKU5UbQ5jP8

Kurumsal Destek vermek isteyen kurumları aşağıdaki forma yönlendirebilirsiniz;

https://forms.gle/iGmZGAqguwCFuAEA6

Tüm bu formları şehir yönetimlerinde ve gruplarınızda paylaşabilirsiniz. Bilgileri gruplara atmak yerine bu forumlara işlerseniz çok daha sağlıklı bir koordinasyon üretmemize aracı olmuş olursunuz. Ayağınıza taş değmesin.” açıklamaları yapıldı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.