Afrika’dan çıkıp Balkanlara geçti… Bize de uğrayacak… Tarih verildi!

Afrika’dan çıkıp Balkanlara geçti… Bize de uğrayacak… Tarih verildi!

Türkiye genelinde sıcak hava etkili olurken, vatandaşlar havanın serinleyeceği günler özlemle bekliyor… Ancak gelen haberler iç açıcı değil.

Türkiye'ye Balkanlar üzerinden sızma ihtimali olan bir sıcak hava dalgası, Afrika üzerinden Avrupa'ya doğru hızla ilerliyor. Meteorolojik kaynaklar, bu sistemin Türkiye'yi de etkileme ihtimaline karşı vatandaşları uyardı.

SICAKLIKLAR PAZAR GECESİNDEN İTİBAREN YÜKSELMEYE BAŞLAYACAK

Daha önce yapılan uyarılarda, Türkiye'de pazar günü gece saatlerinden itibaren hava sıcaklıklarının kademeli olarak artacağı belirtilmişti. Şimdi ise Afrika'dan gelen bu sıcak hava dalgasının Avrupa'ya ulaştığı ve Balkanlar üzerinden Türkiye'ye sızabileceği ihtimali gündeme geldi.

afrika.jpg

METEOROLOJİK KAYNAKLAR TARİH VERDİ

Meteorolojik kaynaklar, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının pazartesi gününden itibaren Türkiye'de hissedilir bir seviyeye ulaşacağını belirtiyor. Özellikle Avrupa'nın büyük bir kısmı bu sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek. Türkiye'nin de bu durumdan etkilenmesi bekleniyor.

Hava Forum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Avrupa, Afrika sıcaklarının etkisine giriyor. Bu sıcakların bir kısmı Balkanlar üzerinden Türkiye'ye giriş yapabilir. Takipteyiz," ifadelerine yer verdi. Bu durum, Türkiye'de önümüzdeki günlerde sıcak hava dalgasının etkisini artırabileceğine işaret ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.