Afetzede vatandaşlarımız bulundukları yerde oy kullanabilecek

Afetzede vatandaşlarımız bulundukları yerde oy kullanabilecek

Afetzedeler, 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanabilmesi için yeni adres beyanını e-Devlet üzerinden yapabilecek. Afetzedeler bulundukları illerden oy kullanabilecek. Başvurular 17 Mart tarihine kadar yapılacak.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 iki büyük yıkıcı depremin ardından birçok bina ve yapılar yıkıldı. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı. Bölgeye çok sayıda ikmal ve yardım gönderilirken, tüm Türkiye afetzedeler için tek yürek oldu. Bazı vatandaşlar bölgelerde kurulan çadır ve konteyner kentlerde geçici konaklamalar yaparken, bazı vatandaşlarımız ülkenin çeşitli noktalarına dağıldı. 2023 seçimleri yaklaşırken deprem bölgesi nüfusuna kayıtlı ve geçici barınma için başka şehirlere giden vatandaşların seçimlerde nasıl oy kullanacağı merak konusu oldu.

0d16ef6b-0b30-4f0f-93ea-0a9f4fcdce4e-2.jpg


YENİ ADRES BEYANI E-DEVLETTEN

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı bildirgeye göre afetzedeler, 14 Mayıs seçimlerinde seçme ve seçilme hakkını kullanabilmesi için yeni adres beyanını e-devlet üzerinden yaparak bulundukları bölgede oy kullanabilecek.

thumbs-b-c-2a78545f3385a25aad50beaf1f2e01eb.jpg

SEÇİM KURULUNUN KARARIYLA YAPILACAK

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı bildirgeye göre afetzedeler, 14 Mayıs Seçimlerinde seçme ve seçilme haklarını kullanabilmeleri için yeni adres beyanını 17 Mart 2023 saat 23.59’a kadar nüfus müdürlüklerinin yanı sıra e-Devlet ve nüfusmatikler üzerinden yapabilecek. 18 Mart 2023 tarihinden itibaren ise adres beyanına dair işlemler ilçe seçim kurullarının kararı ile yapılacaktır.

Eray Zobu/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum