AFAD Acil uygulaması nedir, nereden indirilir?

AFAD Acil uygulaması nedir, nereden indirilir?

İçişleri Bakanlığı tarafından 7 Kasım 2021 yılında hayata geçirilen AFAD Acil uygulaması, doğal afet anında afetzedelerin yardımlarına koşuyor. Peki, AFAD Acil uygulaması nedir, nereden indirilir, nasıl kayıt olunur ve nasıl kullanılır?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Acil uygulaması, doğal afetler sonrası afetzedelerin kendi durumu, yakınları hakkında bilgi vermesine yarayan ve afet sonrası en yakın yere toplanma yerini gösteren mobil uygulamadır. Afet sonrasında mobil uygulama üzerinden kullanıcılar tek tuşla 112 acil arama yapabilirken, yaralıyım, kayboldum, enkaz altındayım ve yakınıma ulaşamıyorum seçenekleriyle de AFAD’a bilgi verebiliyor.

Ayrıca AFAD, “Deprem sonrası ilk 6 saat hayati önemdedir!” sloganıyla vatandaşların dikkatini çekerek uygulama üzerinden doğal afetler öncesi ve sonrası eğitim videolarıyla vatandaşları bilgilendiriyor.

AFAD ACİL UYGULAMASI NEREDEN İNDİRİLİR?

AFAD Acil uygulamasına tüm IOS ve Android kullanıcıları, App Store ve Google Play mağazalarından ücretsiz bir şekilde erişim sağlayabilir.

afad-acil.jpg

AFAD ACİL UYGULAMASINA NASIL KAYIT OLUNUR?

AFAD Acil uygulaması indirilip açıldıktan sonra öncelikle kullanıcı kaydınızı yapabilmeniz için telefon numaranızı girmeniz gerekmektedir. Telefon numaranızı doğrulamak için size gönderilen kısa mesaj içerisindeki onay kodunuzu girmelisiniz. Daha sonra 11 haneli T.C. kimlik numaranızı girerek kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz. Başarılı bir şekilde kaydınızı tamamladığınızda size en yakın toplanma alanı hakkında otomatik olarak size bilgi verilecektir ve rota oluşturulacaktır.

afad-uygulamasi.jpg

AFAD ACİL UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Hattınızın şebeke bağlantısında sorun olsa bile internet üzerinden acil çağrı başlatarak tek tuş ile 112 acil arama yapabilir, yaralıyım, kayboldum, enkaz altındayım ve yakınıma ulaşamıyorum afet sonrası durumunuz hakkında bilgi verebilirsiniz. Ayrıca acil durum mesajlarını kullanarak durumunuz hakkında daha hızlı yardım alabilirsiniz.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.