Adana'nın sıcaklığı başkente taşındı

Adana'nın sıcaklığı başkente taşındı

Adana’nın tarihi, kültürü, yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı ‘Adana Tanıtım Günleri’ başkentlilerden tam puan aldı. Adanalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Sakarya, “Adana’nın sıcaklığını başkente taşıdık” dedi.

Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle, Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 1. Adana Tanıtım Günleri başkentlilerden yoğun ilgi gördü. Altınpark Fuar Alanı ve Kongre Merkezi'nde ilk defa düzenlenen Adana Tanıtım Günleri’nde gazetemize konuşan Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Sakarya, “İlk olmanın gururunu yaşıyoruz. Adana’nın sıcaklığını Ankara’ya getirdik. Adana deyince aklınıza ne geliyorsa hepsini başkente taşıdık. Başkentte Adana özlemini giderirken eksiklerimizi kavradık. İlerleyen yıllarda yaptıklarımızın üzerine koyarak devam edeceğiz” dedi.

yunus-sakarya.jpg  “İLK OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ” 

Adanalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Sakarya, gazetemize yaptığı açıklamada tanıtım günlerini değerlendirdi. Sakarya, “Biz Adana’nın sıcaklığını Ankara’ya getirdik. Adana’nın tarihi, folkloru, kültürü, yöresel lezzetleri, şalgamı, kebabı, şırdanı, mumbarı vs. Adana deyince aklınıza ne geliyorsa hepsini başkente taşıdık. Yöresel sanatçılarımız Adana Tanıtım Günleri’nde konser aldılar. Yine kadınlarımız kendi el emeği, göz nuru yöresel ürünlerini burada sunma şansı elde etti. İlk olmanın, ilkini yapmanın gururunu yaşıyoruz. Burada olmak bir mutluluk” dedi. 

 “ADANA ÖZLEMİNİ GİDERDİK” 

Sakarya, tanıtım günlerinde Adanalılarla, Adana sevdalılarıyla ve başkent halkıyla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunun altını çizerek “Bizler genel merkezi Ankara’da olan 7 yıllık bir derneğiz. Ankara’da birçok ilin tanıtım günü yapıldı. Adana fikri hiç ortaya atılmamıştı. Bizler bunu düşünüyorduk fakat pandeminin araya girmesi süreci uzattı. Doğru zamanı yakalayınca harekete geçtik. Algıda bir o kadar iyiydi. Ulaşamadığımız hemşerilerimize tanıtım günü vesilesiyle daha kolay ulaştık. Uzun süredir görmediğimiz dostlarımızı gördük. Bizler Adana Tanıtım Günleri’nin birincisini yaptık. İlerleyen yıllarda tabii ki devam etmesini istiyoruz. Herkes çok sevdi. Başkentte Adana özlemini giderirken eksiklerimizi kavradık. İlerleyen yıllarda yaptıklarımızın üzerine koyarak devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

whatsapp-image-2022-12-11-at-13.57.11.jpeg GELECEK YILLARDA DEVAM ETMELİ 

Adanalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Sakarya ile konuştuktan sonra Adanalı esnaflarla tanıtım günlerini değerlendirdik. Seyhan Kebapçısı Musa Çarboğa, “10 yıldır bu sektörün içerisindeyim. Ankara’da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Başkentlilerden memnunuz. Devamının geleceğini düşünüyorum. Onlar bizi, biz onları sevdik. Adana denildiği zaman biliyorsunuz sakatat ilk sıralarda geliyor. Bizler burada Adana’nın kırkkatını, şırdanını, mumbarını başkentlilerle buluşturmak için geldik. Onun dışında hemşerilerimizle tanışma fırsatı elde ederken başkent halkıyla da kaynaştık. Başkentte birçok hemşerimiz varmış, bilmiyorduk. Bu vesileyle öğrenmiş olduk. Gelecek yıllarda da mutlaka düzenlemesi gereken bir etkinlik olduğunu düşünüyorum” dedi. 

whatsapp-image-2022-12-11-at-13.47.29-(6).jpeg BAŞKENTLİLER ÇOK SEVDİ 

Adana’ya özgü 55 baharatla terbiyelenmiş tavuk döneri başkentlilerle buluşturan 15 yıllık esnaf Müslüm Bilgin ise gazetemize düşüncelerini şöyle aktardı: “15 yıldır ticaretin içerisindeyim. Baba mesleği diyebilirim. Adana’da dükkânımızda birçok ürün çeşidimiz bulunuyor fakat burada döner üzerine çalışıyoruz. Tavuk dönerimiz akşamdan terbiyelenir, sosu hazırlanır ve içine 55 çeşit baharat girer. Bu baharatlar ustalarımızın hazırlamış olduğu özel baharatlardır. Bu dönerin özelliği anne eli baharattan ortaya çıkan, tavukla bütünleşen güzel bir terbiye diyebiliriz. Başkentlilere dönerimizi sunduk. Yiyenler çok sevdi.” 

whatsapp-image-2022-12-11-at-13.47.29-(4).jpeg ADANA LEZZETLERİNİ MUTLAKA TADIN 

Bilgin, “Tanıtım güleri vesilesiyle ürünlerimizi gösterme şansı elde etik. Ankara’da ilk defa yapılıyor ve bizler bu etkinliğin tutmasını istiyoruz. Adana’nın yöresel lezzetlerinin, el emeği ürünlerinin, oyunlarının her yerde olmasını istiyoruz. Çünkü Türkiye’nin de çok iyi bildiği gibi Adana özellikle yeme konusunda bizim önümüze taviz vereceğimiz kimse yoktur. Bizler burada görmüş olduğunuz tüm esnaf arkadaşlarımızla aynı şekilde Adana’da da görüşüyoruz. Biz esnaf olarak birbirimizi tutarız. Aynı tezgâhlardan buralara geldik. Bizim farkımız lezzeti hiçbir zaman değiştirmemek. Bu lezzet yıllardır değişmeden bu zamanlara kadar ulaştı. Bundan sonra da bu şekilde devam edecek. Ankara’da gördüğüm tek şey başkentlilerin yemeklere aç olması ve ben tüm Ankaralılara seslenmek istiyorum ister burada ister Adana’da mutlaka bu lezzetleri tatmanız gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı. 

Buket Beslen/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.