Açıktaki elektrik kablosuna “dubalı tedbir” tepki çekiyor

Açıktaki elektrik kablosuna “dubalı tedbir” tepki çekiyor

Salman Sokak’ta 6 ay önce yaşanan kazada hasar görünce kaldırılan elektrik direği kablolarının öylece açıkta bırakılması tehlike saçıyor. Bölge esnafı “İlgili firma dalga geçer gibi kablonun üzerine duba koyup gitti. 6 aydır tehlike altındayız" dedi.

Samanpazarı Salman Sokak’ta 6 ay önce bir kaza sonucu kaldırılan elektrik direği halen onarılmadı. Çalışanların elektrik direğini kaldırdıktan sonra kabloları siyah bantla kaplayıp, üzerine duba koyup gitmesine esnaflardan tepki büyüyor. Konu hakkında gazetemize konuşan Ahiler El Sanatları İş Merkezi Yönetici Zeynel Yılmaz, “ Gerekli yerlere talep ve şikâyetlerimizi ilettik. Dilekçelerimizi yazdık fakat çözüm bulamadık. 5-6 yıldır burası böyle. Gün içerisinde birçok çocuk burada oluyor. Çocuk bu ne yapacağını kestiremezsiniz. Zarar görebilirler. Onun dışında yağmur yağıyor kış ayındayız. Bu kablolarında su alması tehlike yaratabilir. Duba koymanın etkili bir çözüm olduğunu düşünmüyorum. Bir an önce sokağımıza direğin geri yapılmasını ve sokağımızın aydınlatılmasını istiyorum” dedi.

6 AYDIR YAPILMADI

Yılmaz, “Ne yazık ki Salman Sokak’ta bulunan elektrik direğine 6 ay evvel bir aracın çarpmasının ardından direğin yamulması bunun sonucunda sakınca yarattığı düşüncesiyle bir gece elektrik çalışanlar gelerek buradan direği sökmüştür. 6 ay boyunca yeniden yerine geri yapılmamıştır” ifadelerini kullandı.

1672384389570.jpeg

AYDINLATMA SORUNU YAŞANIYOR

“Elektrik direğine bağlı olarak sokak lambası da kaldırıldı” diyen Yılmaz, “Bizler esnaflar olarak büyük sıkıntı yaşıyoruz. Burası turistik bir bölge ve geceleri aydınlatma sorunları yaşanıyor. Sokak lambaları buraların kurtarıcısı oluyor çoğu zaman. Vatandaşlardan ve esnaflardan sokak lambaları konusunda ciddi şikâyetler alıyoruz ve gereken yerlere de talep ve şikâyetlerimizde bulunduk. Bütün dilekçelerimizi verdik fakat sonuç alamadık” şeklinde konuştu.

TEHLİKE YANSITIYOR

Yılmaz, “Burada elektrik direği kaldırıldığında bağlantı yerleri siyah bant ile sarılmış ve çalışanlar duba ile üzerini kapatıp gitmiş. Burası sakıncalıdır. Gün içerisinde birçok çocuk burada oluyor. Zarar görebilirler. Çocuk bu ne yapacağını kestiremezsiniz. Onun dışında yağmur yağıyor kış ayındayız. Bu kablolarında su alması tehlike yaratabilir. Duba koymanın etkili bir çözüm olduğunu düşünmüyorum. Bir an önce sokağımıza direğin geri yapılmasını ve sokağımızın aydınlatılmasını istiyorum” dedi.

1672384389396.jpeg

“YETKİLİ BELEDİYELERE SESLENİYORUM…”

“Esnaf arkadaşlarım çok şikâyetçi” diyerek sözlerine devam eden Yılmaz, “Günler uzuyor. Geceler kısalıyor. Akşamları turistler geldiğinde burası kapkaranlık oluyor. Esnaf arkadaşlarımızın müşterileri geliyor. Gece mal alıp, mal indiren esnaf arkadaşlarımız oluyor. Zorlanıyorlar. Bizler mağdur durumdayız. Yetkili belediyelere sesleniyorum. Bir an önce Büyükşehir Belediyemizin, Altındağ Belediyemizin desteklerini bekliyoruz” diyerek konuşmasını noktaladı.

Buket Beslen/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.