Abdulkadir Selvi: Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adayı olmakta kararlı

Abdulkadir Selvi: Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adayı olmakta kararlı

Seçimlere 4 yıl olmasına rağmen kulislerde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasında kriz olduğuna ilişkin iddialar yer alıyor. Konuyu köşesine taşıyan Selvi, İmamoğlu'nun aday ilan edildiği an Mansur Yavaş'ın istifa edeceğini yazdı.

Kulislerde, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla alakalı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasında kriz olduğuna ilişkin iddialar derinleşiyor. Konuyu köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi, bir kesimin ‘Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak gelirse kahraman olur’ dediğini, bir kesimin ise “Siyasi yasak geldiği takdirde Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bırakacak. Siyasi ve ekonomik gücünü kaybedecek. Siyaset güç işidir, birkaç ay kahramanlık yapar, ondan sonra unutulur gider” yorumunu yaptığını kaydetti.

"İMAMOĞLU'NA YASAK GELİRSE ADAYIMIZ ÖZGÜR ÖZEL"

Öte yandan CHP'nin şu anda 4’e bölünmüş durumda olduğunu kaydeden Selvi, "İmamoğlucular, Kılıçdaroğlucular, Özgür Özelciler ve Mansur Yavaş’ı destekleyenler." diye yazdı.

Özgür Özel'in partiyi bölmeden süreci yönetmeye çalışmasının yerinde bir tavır olduğunu belirten Selvi, ayrıca CHP içinde önemli bir grubun "Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak gelirse cumhurbaşkanı adayımız Özgür Özel" dediğini kaydetti.

"MANSUR YAVAŞ CUMBURBAŞKANI ADAYI OLMAKTA KARARLI"

Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildiği an, Mansur Yavaş'ın CHP’den istifa edeceğini kaydeden Selvi, "Mansur Yavaş’ın tek planı var o da cumhurbaşkanı adayı olmak." diye yazdı.

Selvi, ayrıca şunları kaydetti:

"Mansur Yavaş, 'Partimiz aday gösterirse aday oluruz' dedi. CHP’den istifa etmeyeceğini açıkladı. Zaten kısa bir süre önce bu köşede “Mansur Yavaş CHP’den istifa etmiyor” diye yazmıştım. Ama onun bir miladı var. Eğer CHP, Ekrem İmamoğlu ya da başka birini aday gösterirse Mansur Yavaş, o zaman istifa eder. Çünkü merkez sağ ve milliyetçi kesimin desteğiyle cumhurbaşkanı adayı olmakta kararlı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.