AB'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

AB Konseyi'nin kabul ettiği Rusya'ya yönelik yeni kısıtlayıcı tedbirler, 9 Ekim 2025 yılına kadar yürürlükte kalacak.

Avrupa Birliği (AB) Resmi Gazetesi'nde yayımlanan karara göre, AB Konseyi'nin kabul ettiği Rusya'ya yönelik yeni kısıtlayıcı tedbirler, 9 Ekim 2025 yılına kadar yürürlükte kalacak. AB Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, yeni yaptırımların ‘Rusya hükümetinin AB ve üye ülkelerin temel değerlerini, güvenlik, bağımsızlık ve bütünlükleri ile uluslararası örgütler ve üçüncü ülkelerin değerlerini zayıflatan eylem ve politikalarına dahil olan kişi ve kurumları’ hedef alacağı kaydedildi.

YAPTIRIMLARIN AMACI

Açıklamada, yaptırımların amacının ‘seçim süreçlerinin ve demokratik kurumların işleyişinin baltalanması, ekonomik faaliyetlere yönelik tehditler ve sabotajlar, kötü niyetli siber faaliyetler, göçmenlerin araçsallaştırılması gibi çeşitli hibrit tehditler’ ile mücadele etmek olduğu belirtildi.

AB Komisyonu Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, karara ilişkin açıklamasında, kararın AB'nin Rusya'nın son dönemde Avrupa topraklarında gerçekleştirdiği yeni operasyonlarla artan hibrit faaliyetlerine verdiği yanıtın bir parçası olduğunu kaydetti. Borrell, "AB'ye, üye ülkelerine ve ortaklarına yönelik istikrarsızlaştırıcı eylemlerin bedeli vardır. Rusya direncimizi ve istikrarımızı baltalamayı başaramayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.