AB'den Bosna Hersek'teki Sel Felaketine Destek Mesajı

AB'den Bosna Hersek'teki Sel Felaketine Destek Mesajı

Bosna Hersek’te meydana gelen sel ve toprak kaymaları sonucu en az 16 kişi hayatını kaybetti. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, felaketin ardından dayanışma mesajı yayınlayarak, "AB, etkilenen herkesle tam dayanışma içindedir" dedi.

Bosna Hersek'in orta ve güney kesimlerinde şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketi, büyük yıkıma yol açtı. Yetkililer, en az 16 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, çok sayıda kişinin halen kayıp olduğunu bildirdi. Kurtarma çalışmaları sürerken, Bosna Hersek Savunma Bakanı Zukan Helez, ordu birliklerinin de arama kurtarma operasyonlarına dahil edildiğini duyurdu. Gönüllüler de kurtarma çalışmalarına destek vermek için bölgeye sevk edildi.

Bosna’nın güneydoğusundaki komşu Karadağ da yağışlardan olumsuz etkilenirken, bazı köylere ulaşımın kesildiği ve evlerin sular altında kaldığı bildirildi.

"DERİN ÜZÜNTÜ DUYDUK"

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, felaketle ilgili üzüntüsünü dile getirerek, “Bosna-Hersek'i vuran, can kaybı, çok sayıda kayıp ve ciddi maddi hasara yol açan yıkıcı sel haberlerinden derin üzüntü duyduk. Düşüncelerim kurbanlar ve aileleriyle birlikte. AB, etkilenen herkesle tam dayanışma içindedir” açıklamasında bulundu.

Bosna Hersek’te kurtarma operasyonları yoğun şekilde devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.