ABB'den yaşlılara yangın güvenliği eğitimi

ABB'den yaşlılara yangın güvenliği eğitimi

İtfaiye Haftası’nda yaşlıları bir araya getiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, yangın güvenliği konusunda önemli bilgiler verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), toplum bilincini artırmaya yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası kapsamında, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde özel bir etkinlik düzenlendi. Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonu’nda bir araya gelen Batıkent ve Sincan Emekli Lokali üyeleri, yangın güvenliği konusunda uzman ekiplerden detaylı bilgiler aldı.

Yoğun ilgi gören programda, itfaiye ekipleri yaşlılara yangın anında nasıl davranmaları gerektiği konusunda hem teorik hem de pratik bilgiler aktardı. Yangın alarmının önemi, tahliye yolları, yangın söndürme cihazlarının kullanımı gibi konularda detaylı eğitimler verildi. Ayrıca, yangın senaryoları üzerinden uygulamalı eğitimler de yapıldı.

itfaiye-2.jpg

ABB’DEN YAŞLILARA ÖZEL İLGİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaşlıların yangın riskine karşı daha duyarlı olmalarını hedefleyerek bu tür eğitimlere büyük önem veriyor. Yaşlıların fiziksel özellikleri ve yangın karşısında daha savunmasız olmaları nedeniyle, onlara özel olarak hazırlanan bu tür eğitimler, olası riskleri en aza indirmeye yardımcı oluyor.

TOPLUM BİLİNCİ ARTIYOR

Bu tür etkinlikler, sadece yaşlıların değil, tüm toplumun yangın güvenliği konusunda bilinçlenmesine katkı sağlıyor. Yangınların büyük çoğunluğunun dikkatsizlik ve ihmalkarlık sonucu çıktığı göz önüne alındığında, bu tür eğitimlerin önemi daha da artıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.