ABB’den öğrencilere büyük destek: 122 milyonluk yardım paketi

ABB’den öğrencilere büyük destek: 122 milyonluk yardım paketi

Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına okul kıyafeti ve kırtasiye desteği sağladı. Toplam 122 milyon TL'yi aşan yardım paketiyle binlerce öğrencinin eğitim hayatına katkıda bulunuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde eğitime destek programını genişletti. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde hayata geçirilen projelerle, ekonomik zorluklarla mücadele eden ailelerin çocuklarına önemli destekler sağlandı.

giysi-2.jpg

OKUL KIYAFETİ DESTEĞİ

Belediyenin 'okul kıyafeti desteği projesi' kapsamında 13 bin 764 aileye ulaşıldı. Bu ailelerde 13 bin 979 çocuğa destek verildi. Çocuklara toplamda 13 milyon 979 bin TL'lik giysi desteği sağlandı. Yardımlar Başkent Kart aracılığıyla dağıtıldı.

Belediye, okul kıyafeti desteğinin yanı sıra kırtasiye yardımı da sağladı. 101 bin 40 ailenin ilk ve ortaokul öğrencisi çocuklarına ulaşıldı. 119 bin 428 çocuk kırtasiye yardımı aldı. Toplam 108.412.750 TL'lik kırtasiye desteği verildi.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Bu yardım paketi, ekonomik zorluklar yaşayan ailelerin çocuklarının eğitim hayatlarına daha iyi bir başlangıç yapmalarını amaçlıyor. Belediyenin bu girişimi, eğitimde fırsat eşitliğini desteklemeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

giysi-3.jpg

SOSYAL YARDIMLARIN KAPSAMI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu projesi, sosyal yardımların sadece temel ihtiyaçlarla sınırlı kalmadığını, eğitim gibi kritik alanlara da yayıldığını gösteriyor. Bu tür destekler, çocukların okula daha hazır ve özgüvenli bir şekilde başlamalarına yardımcı oluyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.