6’lı masa adayı kim? 6’lı masa adayı belli oldu mu?

6’lı masa adayı kim? 6’lı masa adayı belli oldu mu?

Uzun zamandır pek çok ismin konuşulduğu 6’lı masada cumhurbaşkanı adayı yarın belli olacak. Peki, 6’lı masa adayı kim? 6’lı masa adayı belli oldu mu? 6’lı masa cumhurbaşkanı adayı kim?

2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin bir araya gelerek Cumhur İttifakına karşılık olarak oluşturduğu Millet İttifakı, bugün 6 üyesi ile 2023 Genel Seçimlerine doğru çalışmalarını hızlandırdı. Uzun zamandır defalarca toplanılmasına karşılık cumhurbaşkanı adayları belirlenemezken, seçim çalışmaları ve başvuru sürecinin yaklaşmasıyla aday hazırlıklarında sona gelindi. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu; 6’lı masanın adayının kim olduğunun açıklanacağı tarihi verdi. Peki, 6’lı masa adayı kim? 6’lı masa adayı belli oldu mu? 6’lı masa cumhurbaşkanı adayı kim? İşte tüm detaylar:

6'lı masanın adayı kim belli oldu

6’LI MASA CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM?

Şubat 2022’de DEVA ve Gelecek Parti’nin de ittifaka katılmasıyla ilk kez 6’lı bir şekilde toplanan 6’lı masa, 2 Mart 2023’te aday belirleme toplantısını son kez gerçekleştirecek. Daha önce pek çok kez toplanılsa da bir karar alınmayan toplantıların sonuncusu yarın gerçekleştirilecek. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı yarın kamuoyu ile paylaşılacak. İYİ PARTİ Basın Sözcüsü Kürşad Zorlu, dün partisinin toplantısından sonra yaptığı basın açıklamasında, “Görüşmeden sonra bazı yayınlarda, değerlendirmelerde 'aday üzerinde mutlak bir anlaşma olduğu' ya da bize atfen kullanılan ve asla kabul etmeyeceğimiz 'pazarlık' gibi birtakım ifadelerin hiçbirisi gerçeği yansıtmamaktadır. Ama milletimiz müsterih olsun, 2 Mart'ta Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanını belirleyecek, bu iradeyi gösterecek ve en kısa zamanda da bu iradenin ortaklaşmasıyla bunu milletimizle paylaşacağız. Biz, İYİ Parti olarak milletimizin neyi istediğini, neyi beklediğini biliyoruz. Bu sorumlulukla Genel Başkanımız görüşmelerini gerçekleştiriyor" diyerek, cumhurbaşkanı adaylarının yarın yapılacak olan toplantıda belirleneceğini kamuoyuna duyurdu.

temel karamollaoğlu aday hakkında konuşurken

3 İSİM MASADA

Şubat 2022’de 6 katılımcı ile yola çıkan Millet İttifakı, 30 Ocakta önemli kararları içeren ve 6 parti liderinin imzası ile yayımlanan bildiride 2023 seçimleri için yola güçlü adımlarla çıkma kararı almıştı. Aday tartışmaları ayyuka çıkmışken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tartışmaların infial yaratmayacağını söyledi. Karamollaoğlu yaptığı açıklamada, “Bir kriz yaşanmasını beklemiyorum. Görüşmelerde Kılıçdaroğu haricinde 2 isim daha gündemde. Bu isimler ise Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş” dedi.

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayını belirlerken çekilmiş fotoğrafı

KILIÇDAROĞLU İSMİ ÖN PLANDA

6’lı masa her defasında ‘kazanacak bir aday’ parolasıyla toplantılarını gerçekleştiriyor. Millet İttifakı, yapılan bütün toplantılarda farklı isimlerin konuşulmasını ve sürecin uzamasını da buna bağlıyor. Halkın isteği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yönünde olurken, son gelişmelerle beraber Kılıçdaroğlu ismi ön plana çıkıyor. Özellikle dün akşam saatlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile özel görüşme talep etmesini insanlar, adaylığı konusunda nokta koymaya çalışıyor diye yorumladı. Adaylar arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da olmasıyla üç isim arasında karar vermeye çalışan Millet İttifakı, yarın tartışmalara son noktayı koyacak.

6'lı masanın adayı kim belli olması için başkanlar görüşüyor

MANSUR YAVAŞ SÖYLEDİKLERİNİ YİNELEDİ

Halkın büyük bir kesiminin teveccühüne sahip olan Mansur Yavaş, adaylık konusunda beklentisinin olmadığını bir kez daha vurguladı. Daha önce bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş, katıldığı bir televizyon programında konu hakkındaki düşüncelerini bir kez daha tekrarladı. Mansur Yavaş cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında: “Bu konu Altılı Masanın konusu. Altılı Masa en uygun kararı verecektir. Ben görüşlerimi daha evvel de belirttim. Bunu herkes duydu. Dolayısıyla onun üzerine tekrar bir şey söylemeye gerek yok. Altılı Masa bu konuda ne karar verirse ona uyacağız” şeklinde konuşarak adaylık konusundaki düşüncelerini kamuoyu ile bir kez daha paylaştı.

kemal kılıçdaroğlu kimdir diye soranlara fotoğrafı

KEMAL KILIÇDAROĞLU KİMDİR?

Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullardaki eğitimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu’nun çeşitli yörelerinde aldı. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde alarak 1971 yılında mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği Hesap Uzman Yardımcılığı Sınavının ardından Maliye Bakanlığında göreve çalışma hayatına başladı. Daha sonra Hesap Uzmanı olan Kılıçdaroğlu, bir yıl Fransa’da yaşadı. Hesap uzmanlığını işinde 1983'e kadar çalıştı. 1983 yılında ise Gelirler Genel Müdürlüğüne ataması yapıldı.

Burada önce Daire Başkanı olarak görev aldı, daha sonra aynı kurumun Genel Müdür Yardımcılığını yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, 1991 yılında Bağ-Kur’a atandı. Burada genel müdürlük yapan Kılıçdaroğlu, 1992 yılında da Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğüne (SSK) geçti. Ardından bir süre Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında müsteşar yardımcısı olarak görev aldı. 1994 yılında Ekonomik Trend Dergisi tarafından “Yılın Bürokratı” seçildi. Kemal Kılıçdaroğlu, 1999'un Ocak ayında kendi isteğiyle Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğünden emekli oldu.

Emekliliğinin ardından Ankara Hacettepe Üniversitesinde bir dönem dersler verdi. Daha sonra Türkiye İş Bankasında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi hayatına 2002 yılında başladı. 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan 22. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, seçimi kazanarak Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili olarak Meclise girdi. CHP Merkez Yönetim Kurulunda görev alan Kemal Kılıçdaroğlu, 22 Temmuz 2007 Milletvekili Genel Seçimlerinde de İstanbul’dan 23. Dönemde bir kez daha Milletvekili seçildi. Parti içerisinde çeşitli görevlerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, 22 Mayıs 2010 tarihinde yapılan 33. CHP Olağan Genel Kurultayı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı seçildi. Son yapılan genel seçimlerde İzmir’den milletvekili olarak seçilen Kılıçdaroğlu, bugün CHP Genel Başkanlığı görevine hala devam ediyor.

mansur yavaş kimdir diyenlere masasından fotoğrafı

MANSUR YAVAŞ KİMDİR?

Mansur Yavaş, 23 Mayıs 1955 tarihinde Ankara’nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli eğitimini doğduğu ilçe Beypazarı’nda tamamlayan Yavaş, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Okul sonrası askerlik görevini savcı olarak yaptı. Askerden döndükten sonra 13 yıl Beypazarı’nda serbest avukat olarak çalıştı.

Siyasete olan ilgisi gençlik yıllarında başladı. Siyasetle ilk ilişkisi, 1989-1994 yılları arasında Beypazarı Belediyesi Meclis üyesi yaparak oldu. Daha sonra ise, 1999-2009 yılları arasında da iki dönem Beypazarı Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Beypazarı ilçesinin ve tarihinin gelişmesi ve tanınmasında önemli rol oynayan Mansur Yavaş, 2009 yılında ilk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne(ABB) aday olarak gösterildi. Seçimi kaybeden Yavaş, 2014 yılında ABB için bir kez daha aday oldu. 2014 yerel seçimlerinde az bir farkla kaybeden Mansur Yavaş, 2019 yılında gerçekleştirilen seçimlerde halkın çoğunluğunun oylarını alarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı oldu.

Gerçekleştirdiği icraatlar ile gerek Ankara halkının gerekse de Türk milletinin saygısını ve sevgisini kazanan Mansur Yavaş, 9 Aralık 2020’de Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından “9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü” kapsamında “2020 Şeffaflık Ödülü” ne layık görülmüştür. Mansur Yavaş, aynı zamanda evli ve iki çocuk babasıdır.

ekrem imamoğlu kimdir diye soranlara çekilmiş fotoğrafı

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

Ekrem İmamoğlu, 1970 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesi Cevizli köyünde dünyaya geldi. Trabzon Lisesi’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nü bitirdi. Lisans eğitiminin ardından aynı üniversitede İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans eğitimi aldı.
Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Spor ve futbol sevgisini ilerleyen yıllarda Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaparak taçlandırdı.

Eğitim hayatı henüz bitmeden aile şirketlerinde çalışmaya başlayan Ekrem İmamoğlu, okul yıllarından sonra kendi şirketlerinde yöneticilik yaptı. Siyasete 2009 yılında giren Ekrem İmamoğlu, 2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katıldı, Beylikdüzü İlçe Örgütü’nün üyesi oldu. O yıl yapılan yerel seçimin ardından CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’na seçildi.

Ardından 2014 yılındaki yerel seçimlerinde CHP Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’na aday olarak gösterildi. Seçimleri kazanarak ilçe belediye başkanı oldu. 2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra, 2019 yerel seçimlerinde CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday gösterildi. Mart ayında yapılan seçimler sonucu farklı iddialar sonucu Haziran 2019’da tekar seçilen Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak seçildi. Halen görevine devam eden Ekrem İmamoğlu, aynı zamanda evli ve çocuğu vardır.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.