600 Milyon TL değerinde metamfetamin ele geçirildi

600 Milyon TL değerinde metamfetamin ele geçirildi

Gümrük Muhafaza ekipleri, Türkiye genelinde gerçekleştirdikleri operasyonlarda 600 milyon TL değerinde 284 kilo metamfetamin ve 24 milyon TL değerinde kaçak elektronik sigara ele geçirdi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekipleri kaçakçılıkla mücadeleye hız kesmeden devam ediyor. Esendere Gümrük Kapısı'nda düzenlenen operasyonda, Türkiye'ye giriş yapmaya çalışan bir TIR’da 600 milyon TL değerinde 284 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Risk analizi ve x-ray tarama sistemi sonucunda, araç dorsesinde şüpheli yoğunluk tespit edilmesinin ardından yapılan detaylı aramada uyuşturucu maddeler çuvallara gizlenmiş halde bulundu.

KAÇAK ELEKTRONİK SİGARA OPERASYONU

Bir diğer operasyonda ise Hamzabeyli Gümrük Kapısı’ndan giriş yapmaya çalışan iki TIR’da 24 bin adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi. Araçlardaki oto parçası yüklerinin arasına gizlenen kaçak ürünlerin piyasa değerinin 24 milyon TL olduğu açıklandı. Ekiplerin yaptığı başarılı operasyonlar, kaçakçılıkla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirildi.

SON OPERASYONLAR EDİRNE VE İSTANBUL'DA

Gümrük Muhafaza ekipleri ayrıca Edirne ve İstanbul’da düzenledikleri operasyonlarda toplam 80 kilogram kokain ele geçirdi.

Olaylarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.