27. Uluslararası Beypazarı Festivali başlıyor: Kültür, lezzet ve müzik bir arada

27. Uluslararası Beypazarı Festivali başlıyor: Kültür, lezzet ve müzik bir arada

Bugün başlayan 27. Uluslararası Beypazarı Festivali, üç gün boyunca ziyaretçilerine kültür, gastronomi ve müzik ziyafeti sunacak. Festival, Beypazarı'nın zengin mirasını tanıtırken, ünlü sanatçıların konserleriyle de renkleniyor.

27 Uluslararası Beypazarı Festivali, tarihi konakların arasında açılacak sergilerle başlıyor. Ziyaretçiler, geleneksel takılardan yöresel dokumalara, ahşap işçiliğinden el sanatlarına kadar Beypazarı'nın zengin kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı bulacak. Usta sanatçıların gösterileri, bu değerli mirasın genç nesillere aktarılmasına katkı sağlayacak.

haber2.jpg

YÖRESEL LEZZETLER FESTİVALİ RENKLENDİRİYOR

Festival alanında kurulan stantlarda, Beypazarı'nın meşhur mutfağından örnekler sunuluyor. Ziyaretçiler, 80 katlı baklava, tarhana çorbası ve Beypazarı kurusu gibi yöresel lezzetleri tatma imkanı bulacak. Ayrıca, yerel üreticiler de organik ürünlerini festival boyunca satışa sunuldu.

haber1.jpg

ÜNLÜ SANATÇILAR SAHNE ALACAK

Festivalin müzik programı da oldukça zengin. İlk gün Türk Pop müziğinin sevilen ismi Altay, ikinci gün, genç kuşağın yükselen yıldızı sefo, üçüncü yani kapanış günü ise pop müziğin güçlü ismi İrem Derici Başkentlilerle buluşacak. Üç gün boyunca sürecek konserler, her yaş grubundan müziksevere hitap edecek.

haber3.jpg

BAŞKANDAN MESAJ VAR

Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, festival boyunca herkesi kente beklediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Beypazarı’mızın tarihi ve kültürel zenginliklerinin bütün dünyayla buluşturduğumuz 27. Uluslararası Beypazarı Festivali’ni coşkuyla kutlamak için 27-28-29 Eylül tarihlerinde hepinizi Beypazarı’na bekliyoruz”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.