2025’te asgari ücret ne kadar olacak? Kulislerdeki ücret belli oldu

2025’te asgari ücret ne kadar olacak? Kulislerdeki ücret belli oldu

2025 yılı asgari ücret zammı tartışmaları hızlanırken, işçi kesimi ve ekonomistlerin beklentileri farklılık gösterdi. Ankara kulislerinde konuşulan yeni rakamlar, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. İşte yeni asgari ücret tahmini…

Yeni yıla yaklaşırken asgari ücret zammı, ekonomi gündeminin en önemli konularından biri haline geldi. İşçi kesimi en az yüzde 40 zam beklerken, ekonomistler ve uluslararası kuruluşlar enflasyon riskini göz önünde bulundurarak yüzde 25-30 aralığında bir artış öngörüyor. Ancak Ankara kulislerinde konuşulan yeni rakamlar, bu beklentileri aştı. İşte detaylar:

asgari-ucret-2.jpg

ENFLASYON FAKTÖRÜ ÖNEMLİ

Orta Vadeli Program'da 2024 sonu için öngörülen yüzde 41,5'lik enflasyon tahmini, zam oranları üzerinde belirleyici rol oynayacak. Bu yıl temmuz ayında ara zam yapılmaması, beklentileri daha da yükseltti.

asgari-ucret-3.jpg

İddialara göre; ekonomistlerin temkinli yaklaşımına rağmen, Ankara kulislerinde daha yüksek bir zam oranı konuşulmaya başlandı. Yeni bilgilere göre, asgari ücrete yüzde 36-37 oranında zam yapılabileceği belirtildi. Bu oran gerçekleşirse, mevcut 17.002 TL olan asgari ücret, 6.100 ila 6.200 TL artışla 23.000 TL'nin üzerine çıkacak.

asgari-ucret-4-001.jpg

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.