2023 Şampiyonlar Ligi Finali nerede oynanacak? 2023 Şampiyonlar Ligi Finali hangi statta oynanacak?

2023 Şampiyonlar Ligi Finali nerede oynanacak? 2023 Şampiyonlar Ligi Finali hangi statta oynanacak?

Geçtiğimiz hafta son 16 turu ilk maçları tamamlanan UEFA Şampiyonlar Ligi’nin final maçının nerede oynanacağı merak konusu oldu. Peki, 2023 Şampiyonlar Ligi Finali nerede oynanacak? 2023 Şampiyonlar Ligi Finali hangi statta oynanacak?

Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı yaşanmaya devam ediyor. Salı ve Çarşamba günleri oynanan maçlarla son 16 turunun ilk ayağı tamamlandı. Farklı skorların göze çarptığı ilk maçların rövanşı ise mart ayının ilk haftası başlayacak. Turnuva devam ederken insanlar, final karşılaşmasının nerede olduğu merak etmeye başladı. Futbolseverler, Şampiyonlar Ligi finali hangi ülkede? Şampiyonlar Ligi finali Türkiye’de mi? diye sorular sorarak cevap aramaya başladı. Peki, 2023 Şampiyonlar Ligi Finali nerede oynanacak? 2023 Şampiyonlar Ligi Finali hangi statta oynanacak? Tüm detaylar haberimizde:

2023 şampiyonlar ligi

2023 ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ NEREDE?

Final maçı Mayıs 2023'te Almanya'nın Münih şehrindeki Allianz Arena'da yapılacağı açıklanmıştı. Ancak UEFA tarafından 16 Temmuz 2021 tarihinde daha önceki ertelemeler nedeniyle final maçının Türkiye'nin İstanbul şehrindeki Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda yapılacağı açıklandı.

2023 şampiyonlar ligi finali nerde oynanacak

TÜRKİYE 2020’DE EV SAHİBİYDİ

Daha önce açıklanan 2020 ev sahipliği noktasında koronavirüs sebebiyle Türkiye’de oynanamayan final maçı Türkiye’nin 100. Yıl dönümü için Türkiye’ye verilmişti. Final karşılaşması Portakiz’de oynanmıştı.

2023 şampiyonlar ligi finalı hangi statta

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI’NIN TARİHÇESİ

Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 1999 yılında İstanbul'un Başakşehir ilçesi, İkitelli bölgesinde 584 hektarlık alana Olimpiyat Parkı'nın en büyük projesi olarak yapımına başlandı. 2002 yılında inşası tamamlandı. Uluslararası futbol şampiyonaları ve dünya atletizm şampiyonalarının yapılabileceği, IAAF, FIFA ve IOC şartlarını karşılayan Atatürk Olimpiyat Stadı'nın son düzenlemelerden sonra toplam seyirci kapasitesi 75.145'e düşürüldü.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu, İtalya'da "Cribaudo Yayınevi" tarafından 2005 yılında yayımlanan "Stadi Del Mondo" adlı kitapta, dünyanın en büyük ve en önemli statları arasında gösterildi. Her türlü spor, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılabildiği statta, sporcu, çalıştırıcı ve eğitimci yetiştirilebilecek altyapı bulunmaktadır.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ilk Galatasaray-Fenerbahçe derbisini 70.125 seyirci tribündeki yerini alarak izledi ve derbi izlenme rekoru kırıldı. 23 Eylül 2013 tarihinde oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçında bu rekor, 76.127 seyirci ile yenilendi.

Bugün hala unutulmayan Şampiyonlar Ligi finallerinden olan Milan-Liverpool finaline 2005 yılında ev sahipliği yapan stadyum, pek çok unutulmaz finallere de ev sahipliği etti.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.