2023 asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

2023 asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

2022 yılının sonu yaklaşırken vatandaşların merakla beklediği asgari ücret görüşmelerinde 3. toplantı da sona erdi. Peki, 2023 asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu işçi, işveren ve hükümetten 5’er kişi olmak üzere 15 kişiden oluşuyor. Asgari ücret belirlenirken başta enflasyon olmak üzere vatandaşın geçimi ile ilgili bütün rakamlar baz alınıyor. Peki, 2023 asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Tüm detaylar haberimizde.

TÜRK-İŞ 9.000 TL İSTEDİ

Asgari ücrette 3. toplantıda sona erdi ancak bir sonuç alınamadı. Toplantıda TÜRK-İŞ’in resmi asgari ücret teklifi 9.000 TL oldu. Toplantı sonrası sorular yanıtlayan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay tekliflerinin 9.000 TL olduğunu açıkladı. Atalay sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’TÜRK-İŞ’ in resmi teklifi 9.000 TL’dir. Verirlerse masaya oturur, görüşür, imzalarız vermezlerse masada olmayız.’’

2023-asgari-ucret-belli-oldu-mu-asgari-ucret-ne-zaman-aciklanacak-2.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARİH Mİ VERDİ?

Yapılan toplantı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Bakan Bilgin ile görüşüp asgari ücret meselesini yola koyacağız. Büyük ihtimalle yarın açıklayacağız’’ şeklinde konuştu.

4.TOPLANTI NE ZAMAN?

Bakan Bilgin 4. toplantı için tarihin henüz belirlenmediğini belirterek, ‘’3. toplantıda sonuç çıkmadı. 2023 Asgari ücreti için görüşmeler sürüyor’’ ifadelerini kullandı. Bakan Bilgin’in yarın TÜRK-İŞ ve TİSK ile görüşmesi sonucunda asgari ücretin açıklanması bekleniyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.