2023 Araç muayene ücretlerine zam geldi mi, ne kadar oldu? Araç muayenesi nedir?

2023 Araç muayene ücretlerine zam geldi mi, ne kadar oldu? Araç muayenesi nedir?

2023 yılına sayılı günler kala araç sahiplerine kötü haber geldi. Peki, 2023 Araç muayene ücretlerine zam geldi mi, ne kadar oldu? Araç muayenesi nedir?

Aracı olan herkesi ilgilendiren araç muayene ücretlerindeki değişimler herkes tarafından merak ediliyor. Vatandaşlar araç muayene ücretlerinin zamlanıp zamlanmadığını araştırıyor. Peki, 2023 Araç muayene ücretlerine zam geldi mi, ne kadar oldu? Araç muayenesi nedir? Tüm detaylar haberimizde:

2023 ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan uygulama ile araç muayene ücretleri zamlandı. KDV dahil 507 Türk Lirası olan otomobil muayene ücreti 2023 yılında 820 Türk lirasına yükselecek.

2023-arac-muayene-ucretlerine-zam-geldi-mi-ne-kadar-oldu-arac-muayenesi-nedir-2.jpg

OTOBÜS VE KAMYON MUAYENE ÜCRETLERİ DE ZAMLANDI

Otobüs, kamyon, çekici ve tanker gibi araçlar içinse araç muayene ücreti 1080 Türk lirası olarak belirlendi.

Traktör ve motosiklet muayenelerine de yüzde 61,5 oranında zam geldi. 2022 yılında 258,42 Türk lirası olan motosiklet ve traktör araç muayenelerinin 2023 yılının gelmesi ile 417 Türk lirasına yükselmesi bekleniyor.

ARAÇ MUAYENESİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Araç muayenesi, Türkiye’de her türlü motorlu taşıtın araç trafiğine çıkabilecek yeterlilikte olup olmadığına bakılması için yapılan bir uygulamalardır.

Araç muayeneleri randevu alınarak gidilen TÜVTÜRK istasyonlarında yapılıyor. Yapılan muayene uygulamaları trafikteki vatandaşların can ve mallarını koruması amacı ile önem arz ediyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.