13 sivil toplum kuruluşu bir araya geldi: Ankara'da KAMUSAM kuruldu

13 sivil toplum kuruluşu bir araya geldi: Ankara'da KAMUSAM kuruldu

Ankara’da KAMUSAM adlı yeni bir merkez kuruldu. 13 sivil toplum kuruluşunun iş birliğiyle ile faaliyete başlayan kuruluş hakkında Ulus’a özel açıklamalarda bulunan Başkan Furkan Ali Çiftçioğlu, “Kamu çalışanları yararına faaliyetlerde bulunacağız” dedi.

Kamu çalışanlarının haklarını savunmak, geliştirmek ve daha iyi bir çalışma ortamı yaratmak amacıyla geçtiğimiz günlerde Kamu Çalışanları Stratejik Araştırma Merkezi (KAMUSAM) kuruldu. 13 sivil toplum kuruluşunun iş birliğiyle ile faaliyete başlayan KAMUSAM’ın Başkanı Furkan Ali Çiftçioğlu, merkezin detaylarını ilk kez Ulus’a anlattı. Çiftçioğlu, yaptığı açıklamalarda merkezin, memurların özlük ve mali haklarını savunmak, enflasyon verileri, istatistikler ve raporlamalar gibi alanlarda faaliyet göstereceğini belirtti.

kamusam-3.jpg

“KAMU ÇALIŞANLARI YARARINA FAALİYETLERDE BULUNACAĞIZ”

Merkezde tüm kamu çalışanlarının akademik, sosyoekonomik, özlük hakları üzerine işler gerçekleştireceklerini ifade eden KAMUSAM Başkanı Furkan Ali Çiftçioğlu, “Kamu Birliği Konfederasyonu öncülüğünde 13 farklı sivil toplum kuruluşunun kuruculuğunda yer aldığı kamu çalışanları adına faaliyetlerde bulunacak, bir stratejik araştırma merkezinin açılışını yaptık. KAMUSAM olarak, kamu personeli istihdam eden tüm iş kollarında ve bakanlıklarda, kamu çalışanları yararına faaliyetlerde bulunacağız. Kamu çalışanlarının istihdam sorunları, çalışma koşulları, iş barışının arttırılması, mali hakların iyileştirilmesi, özlük haklarının da yapılacak iyileştirmeler olacak” diye konuştu.

kamusam-4.jpg

SÜREÇ UZMAN KİŞİLERLE YÜRÜTÜLECEK

Sürecin, alanında uzman akademisyenler ve hukukçuların desteği ile kanunlar çerçevesinde ve yasal uyum içerisinde yürütüleceğini belirten Çiftçioğlu, “Alanında uzman akademisyen ve hukukçularla kanunlar çerçevesinde kanunlara uygunluğu tam anlamıyla uyum sağlayacak nitelikte yeni düzenlemeler hazırlayacağız. Bunları ilgili mercilere sunacağız. Bütün kamu çalışanları adına aktif bir şekilde bu tür faaliyetlerde bulunacağız” sözlerini kullandı.

kamusam-1.jpg

“ÇÖZÜM YOLLARI ÜRETECEĞİZ”

Stratejik Araştırmalar Merkezi'ne genel koordinatör atadıklarını dile getiren Çiftçioğlu, “Çalışma alanlarımızda gerçekleştireceğimiz faaliyetlerde pek çok alanda uzman akademisyeni yine burada istihdam edeceğiz. Kamu çalışanları adına akademik dergiler çıkaracağız. Bu dergilerde her branştaki memurun sorunlarını ayrı ayrı ele alarak, çözüm yolları üreteceğiz” dedi.

BİRÇOK BRANŞA İSTİHDAM İMKÂNI

Aile Sağlığı Merkezleri’nde; diş hekimliği, diyetisyen, çocuk gelişimcisi, odyolog, psikolog, fizyoterapist, ergoterapist ve dil ve konuşma terapisti gibi branşların istihdamını hedeflediklerini söyleyen Çiftçioğlu, “Yapmayı hedeflediğimiz bu istihdam sayesinde, hem atama bekleyen sağlık çalışanlarına iş imkânı sağlanacak hem de birinci basamaktan itibaren vatandaşlarımıza daha nitelikli bir sağlık hizmeti sunulacak. Bu sayede, hastanelerdeki yoğunluk da büyük ölçüde azalacak ve aile sağlığı merkezleri daha kaliteli bir hale gelecek” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞTAYDA 4 KONU ELE ALINACAK

Çiftçioğlu, 29 Eylül’de ilk çalıştaylarını gerçekleştireceklerini duyurdu. “Türkiye Aile Sağlığı Hizmetlerini Güçlendirme Çalıştayı” adıyla düzenlenecek etkinlikte 4 farklı çalışma masası oluşturduklarını söyleyen Çiftçioğlu, konu başlıklarını aktardı:

“Düzenleyeceğimiz çalıştayda; aile hekimliği uygulamalarındaki mevcut sorunlar ve çözüm önerileri, aile sağlığı çalışanlarının mevcut sorunları ve çözüm önerileri, aile sağlığı merkezlerinde yeni istihdam politikaları önerileri, aile sağlığı merkezlerindeki istihdamın artırılması ve yeni branşların eklenmesi konularını ele alacağız.”

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.