1200 gönüllü sahada çalışmalara devam ediyor

1200 gönüllü sahada çalışmalara devam ediyor

Ülkü Ocakları 1200 gönüllü ile deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Kurtarma ekipleri ilk günden itibaren bölgede çalışırken Ankara’ya gelen depremzedelere de yardımlar gitmeye devam ediyor.

Asrın felaketi şeklinde adlandırılan Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra bölgeye yardım ve arama kurtarma ekipleri ulaştı. Depremzedelere destek amaçlı yapılan çalışmalarda Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı da tüm imkânlarıyla hem arama kurtarma çalışmalarına hem de yardım çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Yaşanan depremin ilk günlerinden itibaren bölgede çalışmalarına devam eden Ülkü Ocakları Mamak İlçe Başkanlığı tarafından depremden etkilenen bölgelere göndermek üzere yardım toplandı. AFAD tarafından açıklanan ihtiyaç yardımlarını bölgeye ulaştırmak üzere yola çıkan araçla Ülkü Ocakları Mamak İlçe Başkanlığı Arama Kurtarma ekibi de deprem bölgesine gitti.

ocak-2-001.jpg

YARDIMLAR DEVAM EDECEK

Mamak Ülkü Ocakları Arama Kurtarma ekibini ve yardımları Mamak ilçesinden uğurlayan Ülkü Ocakları Mamak İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Ülkü Ocakları Genel Başkanımız, Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatları ile Ülkü Ocakları Mamak İlçe Başkanlığı olarak depremin ilk saatlerinden itibaren çalışmalara başladık. Güneydoğu Anadolu bölgemizde meydana gelen depremde etkilenen tüm vatandaşlarımız için yardım malzemelerimizi büyük bir hız ve özveri ile toplayıp bölgeye ulaşımını sağlamaktayız. Allah’ın izniyle bu zor günleri hep beraber aşacağız. Deprem bölgesine yardımlarımız devam edecek” dedi.

ocak-3-001.jpg

ANKARA’YA GELEN DEPREMZEDELERE YARDIM

Ülkü Ocakları Mamak İlçe Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli 10 ilin etkilendiği deprem bölgesinden anlik bilgi alarak, sahada arama kurtarma yapan ekibe ve bölgelere gelen depremzedeler için 7/24 saat aktif olan kriz masası kurdu. Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan depremde, Ankara Mamak ilçesine gelen depremzedeler için Ülkü Ocakları Mamak İlçe Başkanlığında toplanan yardımları hiç vakit kaybetmeden depremzedelere ulaştırıyor.

ocak4-001.jpg

1200 GÖNÜLLÜ SAHADA

Genel merkezden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi; “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere 1200 gönüllüsünü gönderdi. Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi, il ve ilçe teşkilatının hazırladığı temel gıda malzemeleri, kışlık kıyafetler, battaniye, bebek maması, bebek bezi ve temizlik malzemesinin yer aldığı yardım kolilerini ihtiyacı olan bölgelere ulaştırdı. Ülkü Ocakları Arama Kurtarma ekipleri ise depremin ilk anından itibaren AFAD ile koordineli şekilde arama kurtarma faaliyetlerine destek sunuyor. Depremin meydana geldiği ilk saatlerden itibaren 1200 kişilik ekiple afet bölgesinde yer alan Ülkü Ocakları, çadır üretimi ile çadır kentlerin tuvalet ve banyo ihtiyacını gidermek için de çalışma yapıyor” şeklinde bilgi verildi.

1675961247-ulku-ocaklari-genel-baskani-yildirim-deprem-bolgelerindeki-calismalara-iliskin-bilgi-verdi.jpg

“KISA ZAMANDA BİRLİKTE SARACAĞIZ”

Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi'nin talimatlarıyla, depremin ilk gününden itibaren vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çalışıyoruz. Ülkü Ocakları olarak deprem bölgelerinde AFAD koordinasyonunda kendi ürettiğimiz çadırlarla çadır kentler kurmak için hazırlanıyoruz. Çadır kentlerimizin tuvalet, banyo, ısınma, yemek ve sağlık gibi tüm ihtiyaçlarını da karşılayabilecek önemli bir koordinasyonun üzerine çalışıyoruz. Allah'ın izni, devletimizin desteğiyle en kısa zamanda yaraları birlikte saracağız."

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.