100 yıllık aranın ardından Olimpiyat Oyunları bu akşam başlıyor

100 yıllık aranın ardından Olimpiyat Oyunları bu akşam başlıyor

Fransa'nın başkenti Paris'te 100 yıllık aranın ardından gerçekleştirilecek olan Olimpiyat Oyunları, bugünkü açılış töreniyle Türkiye saatiyle 20.30'da başlayacak.

Olimpiyatlar, Türkiye saatiyle 20.30'da başlayacak. Açılış töreni 3,5 saat sürecek ve ilk kez kent merkezinde gerçekleştirilecek.

Açılış töreni, 85 geminin Seine Nehri'ndeki Austerlitz Köprüsü'nden hareket etmesiyle başlayacak ve binlerce sporcunun geçişine sahne olacak. Töreni 300 bin kişinin yerinde izlemesi bekleniyor. Seine Nehri'nin törenin yapılacağı kısmı çevrildi ve bölge sakinleri bir süredir evlerine karekod okutarak giriş yapabiliyor.

ÜNLÜ SANATÇILAR SAHNE ALACAK

Törenle ilgili detaylar sınırlı olsa da, Celine Dion ve Lady Gaga gibi ünlü sanatçıların sahne alması bekleniyor.

Paris Olimpiyatları'nda, 206 delegasyondan 5250 kadın ve 5250 erkek sporcu olmak üzere eşit sayıda kadın ve erkek sporcu yer alacak. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle, Rus sporcular tarafsız sporcu statüsünde yarışacaklar.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı ve olimpiyat süresince Paris'te her an 5 bin polis, asker ve güvenlik görevlisi devriye gezecek. Resmi açılış töreni bugün olmasına rağmen, erkek rugby ve erkek-kadın futbol müsabakaları daha önce başlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.