Veli Gündüz Şahin'in Mamak için vaatleri neydi?

Veli Gündüz Şahin'in Mamak için vaatleri neydi?

“Vaatleri Neydi?” yazı dizimizin dördüncü bölümünde Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’in söz, vaat ve projelerini inceledik.

Takip ve tarihe not düşme adına, kimin ne vaatte bulunduğunu isim isim derlediğimiz “Vaatleri neydi?” yazı dizimizde Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun ardından Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’in vaatlerini inceledik. Başkan Şahin’in, Mamak’ta Kızılca Oto Sanayi Sitesi, Mamak OSB ve Dikimevi-Natoyolu Metro hattı projeleri bulunuyor.

Mamak’a sanayi sitesi vaadinde bulunan Veli Gündüz Şahin, 700 bin üzerinde nüfusa sahip bölgede vatandaşların araç bakım onarımı için 25-30 kilometre yol gittiğini belirterek, “İlçemizde bulunan Kızılca’da sanayi projelerimiz var. Mamak’ın birinci beklentisi bir sanayi. Küçük ölçekli de olsa ilçemize bir sanayi gerekiyor. Biz de Mamak halkı için bu projemizi hayata geçirmek istiyoruz” dedi. 30 bin kişiye istihdam sağlayacak sanayi sitesinin ardından bir diğer önemli vaadi ise ulaşıma yönelik olan Veli Gündüz Şahin, ulaşım sorununun Dikimevi-Natoyolu arasına yapılacak metro ile çözüleceğini aktardı.

kizilcaotosanayi.jpg

MAMAK’IN BEKLENTİSİ SANAYİ

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin projeleri arasında en dikkat çekeni 30 bin kişiye istihdam sağlayacak Kızılca Oto Sanayi Sitesi ile Mamak OSB oldu. Başkan Veli Gündüz Şahin, Mamak’a yapılacak bir sanayi bölgesinin diğer sanayi bölgelerinin ulaşımını rahatlatacağını vurgulayarak, “Mamak ile Ostim’in arası 25-30 kilometre. Mamak’ın nüfusu 700 binin üzerinde. Bu ilçede herkesin aracı olsa 700 bin araç yapar bu daha az daha fazla olabilir. Aracında sıkıntı yaşayan vatandaşlar Şaşmaz’a, İvedik’e ve Ostim’e gidiyor. Bu da ulaşımda büyük bir sıkıntı yaratıyor. . İlçemizde bulunan Kızılca’da sanayi projelerimiz var. Mamak’ın birinci beklentisi bir sanayi. Küçük ölçekli de olsa ilçemize bir sanayi gerekiyor. Biz de Mamak halkı için bu projemizi hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

natoyolumetro.jpg

ULAŞIM METRO İLE ÇÖZÜLECEK

Seçim çalışmaları esnasında Mamak’ta yaşanan ulaşım sorununun önemine de değinen Başkan Veli Gündüz Şahin, sorunun Dikimevi-Natoyolu arasına yapılacak metro ile çözüleceğini söyledi. Veli Gündüz Şahin, Büyükşehir Belediyesi ve tüm yetkili kurumlara başvuru ve talepler sunarak, sorunları çözmenin ve 24 saat kesintisiz toplu taşıma imkânı sunmanın hedeflendiğini belirtti.

mamak-kentseldonusum.jpg

DÖNÜŞÜM MAĞDUR ETMEYECEK

Seçim sürecinde kentsel dönüşüm projelerine vurgu yapan Veli Gündüz Şahin, “Bu işi biz halkı mağdur etmeden planlı bir şekilde yapacağız. Düşük gelirli ailelerin de kaliteli konutlara erişimini sağlamak için uygun fiyatlı konut projelerini teşvik ederek, ailelerin konut ihtiyaçlarını karşılayarak barınma hakkını güvence altına alacağız” açıklamasında bulundu. Şahin, Mamak’ta Derbent, Araplar, Dutluk ve birçok mahallede 15 yıldan uzun süredir devam eden çalışmaların uygulamasında yanlış yapıldığını dile getirerek, “Biz olsaydık buranın tamamını yıkmadan önce 4 tane blok yapar halkın güvenini kazanır bununla birlikte işin çapını büyüterek tamamlardık. Biz Mansur Yavaş ile bu kentsel dönüşüm sorununu çözeceğiz” şeklinde konuştu.

veligunduz3.jpg

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BARINAK YAPILACAK

Veli Gündüz Şahin’in kampanyalarında öne çıkan bir diğer önemli başlık başıboş köpek sorununa yönelik gerçekleşti. İlçedeki başıboş köpek sorununun Mamak’ta Türkiye’ye örnek hayvan barınağı yapılarak çözüleceğini aktaran Şahin, “Bu benim en öncelikli düşündüğüm projem. Güzel bir tesis yapacağım bu tesiste hem hayvan barınağı olacak hem de hayvanlar kısırlaştırılacak. Etrafımdaki ilçelerden gördüğüm kadar çok küçük tesisler var. Hayvanların da bir can olduğunu unutmamak gerekir. Hayvanlar için büyük bir doğal alanda içerisinde veterinerlerimizin ve teknik elemanlarımızın da bulunduğu güzel bir tesis yapacağım. Burada hayvanlar sağlıklı ve güzel koşullarda yaşayabilecekler” ifadelerini kullandı.

mamakbel.jpg

KÜLTÜR SANAT ŞEHRİ OLACAK

Mamak’ı kültür ve sanatın merkezi haline getireceklerini işaret eden Veli Gündüz Şahin, “Açık hava konserleri, tiyatro gösterileri ve film gösterimleri gibi etkinlikler düzenleyerek Mamak'ın açık alanlarını sanat ve kültürle buluşturacağız. Bu etkinliklerle hem ilçe sakinlerinin hem de ziyaretçilerin aileleri ile birlikte keyifli ve eğlenceli anlar yaşamasını sağlayacağız. Gençlerin sanat ve kültür alanındaki yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine destek olacak gençlik merkezleri ve atölyeler kuracağız” diye konuştu.

YARIN: “Vaatleri Neydi?” yazı dizimizin yarın bölümünde Ankara’nın en kalabalık ilçelerinden Keçiören’de seçimi kazanan Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın vaatlerini inceleyeceğiz.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.