TFF Fenerbahçeyi Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyecek mi?

TFF Fenerbahçeyi Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyecek mi?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç dediği gibi futbolu dondurursa ne olur? Ya da ligden çekilirse? Bundan sonra hiç maça çıkmasa da matematiksel olarak 2.'liği garanti. Fethi Pekin de bunu söylüyor. Ancak bu iş o kadar kolay değil gibi duruyor.

Fenerbahçe'nin hukukçu yönetim kurulu üyesi Fethi Pekin'in ağzından bir iddia gündeme getirildi. İşte o iddia:

* Diyelim ki Fenerbahçe maçlara çıkmadı ve kalan müsabakalara da hükmen yenik sayılıp talimata göre küme düşürüldü. Matematik olarak ligi ikinci bitireceği için Şampiyonlar Ligi'ne katılabiliriz.

Hukukçu yönetici Pekin, TFF Disiplin Talimatı'nın 24'üncü maddesine göre bunu iddia etmiş olabilir.

MADDE 24 - PUAN SİLİNMESİ, LİGDEN ÇIKARILMA ve ALT KÜMEYE İNDİRME

(1) Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir:

a) Bir lig devresinde müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

Bir lig devresinde ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar.

FENERBAHÇE'NİN İKİNCİLİĞİNİ TEHLİKEYE ATAN MADDE

Ancak TFF Futbol Müsabaka Talimatı'nın 26'ncı maddesinden yola çıkarak Fenerbahçe'nin ikincliğini tescil etmeyebilir.

Madde 26 – Müsabaka Sonuçlarının Tescili

(1) TFF tarafından düzenlenen veya izin verilen müsabakaların sonuçları, TFF tarafından tescil edilmeden geçerli sayılmaz.

(2) Uluslararası Futbol Oyun Kuralları’nın öngördüğü süreç içerisinde tamamlanmış müsabakaların sonuçları, hakem raporları ile tespit edilir.

(3) TFF, Uluslararası Futbol Oyun Kuralları’nın öngördüğü süreç içerisinde herhangi bir nedenle tamamlanamayan müsabakaların sonuçlarını, müsabaka görevlilerinin raporlarına ve gerektiğinde yapılacak araştırmaya göre karara bağlar ve ilan eder.

(4) Müsabaka sonucunu etkileme eylemi, müsabakanın sonucunun tescilinden sonra anlaşılsa dahi tescil iptal edilir. Tescilin iptali, kulüplere herhangi bir tazminat ve sair talep hakkı vermez.

Kaynak:Haber Merkezi/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.