Restoranlarda fazla hesap ödeyenler dikkat: Paranızı geri alabilirsiniz

Restoranlarda fazla hesap ödeyenler dikkat: Paranızı geri alabilirsiniz

Kafe ve restoranlarda müşterilerden 'servis ücreti' adı altında alınan para tartışma konusu oldu. Tüketici Konfederasyonu Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Mücahit Saraçlı, vatandaşların fazla ödedikleri parayı geri alabileceklerini söyledi. İşte detaylar

Kafe ve restoranlarda son dönemde hesaplara yansıtılan "Servis ücreti" tartışma konusu oldu. Fahiş fiyat artışları tepki çekerken bu defa "Servis ücreti" adı altında alınan para nedeniyle fazla hesap ödeyen vatandaşlara uzmanlardan uyarı geldi.

Hesabın içine ayrı bir kalem açarak servis ücretini ekleyen kafe ve restoranlar, ödenecek miktara yüzde 20'ye varan bir tutar eklemeye başladı. Tüketici Konfederasyonu Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Mücahit Saraçlı, fazla hesap ödeyen vatandaşların paralarını geri alabileceklerini söyledi.

servis.jpg

Show Haber'e konuşan Saraçlı, servis ücreti ödemek istemeyenler için itiraz yolunun açık olduğunu belirtti. Saraçlı, "İşletmenin adını, fiş numarasını bildirdiklerinde idari para cezalarını uygulayacaklardır. Ödemiş oldukları rakamı geri alma hakkına sahipler" dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.