Pes dedirten uyuşturucu ticaretinde şok gelişme!

Pes dedirten uyuşturucu ticaretinde şok gelişme!

Konya'da psikiyatri uzmanı doktor Ferit K.'nın özel kliniğine, para karşılığı reçete ile uyuşturucu niteliği taşıyan hap ticareti yapıldığı bilgisi üzerine operasyon düzenlendi.

51 kişinin gözaltına alındığı operasyonda aralarında Ferit Karaduman'ın da bulunduğu 35 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin uyuşturucu almak isteyenlerle WhatsApp üzerinden yaptıkları yazışmalar da ortaya çıktı.

PARA KARŞILIĞI UYUŞTURUCU SATICILIĞI

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, psikiyatri uzmanı doktor Ferit Karaduman'ın İhsaniye Mahallesi'ndeki özel kliniğinde, çoğunluğu uyuşturucu bağımlısı kişilere para karşılığı uyuşturucu özelliği taşıyan hap reçete ettiği bilgisine ulaştı. Şüphelilerin, reçeteyle temin ettikleri hapları kullandığı ve ticaretini yaptıkları belirlendi.

51 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, teknik ve fiziki takibin ardından Konya, Karaman, Antalya ve Ankara'da daha önce tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında doktor Ferit Karaduman'ın da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda da 178 gram sentetik kannabinoid, 80 gram metamfetamin, 2 bin 586 uyuşturucu hap ve 3 hassas terazi ele geçirildi.

36 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında doktor Ferit Karaduman'ın da bulunduğu 36 kişi tutuklandı, 15 kişi de adli kontrol kararıyla serbest kaldı. Soruşturma süresince de Valilik tarafından özel kliniğin kapatıldığı belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.