Mahfi Eğilmez'den çarpıcı açıklama: Çöküş yaşanabilir

Mahfi Eğilmez'den çarpıcı açıklama: Çöküş yaşanabilir

İktisatçı Mahfi Eğilmez, borsa ve konut piyasalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mahfi Eğilmez, “Hisse senetleri ve gayrimenkul fiyatları, önceki rekorlarını koruyamayabilir ve hatta çöküş yaşayabilir” dedi.

Son faiz kararının açıklanmasının ardından piyasalarda hareketlilik yaşandı. Mahfi Eğilmez borsa ve konut piyasalarındaki gelişmelerle ilgili yaptığı değerlendirmede uyarılarda bulundu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizleri sürpriz bir şekilde 500 baz puan artırmasının doğru olduğunu belirten Eğilmez, “Ancak maliye politikasının gevşek kaldığı ve yapısal reformların yapılmadığı sürece, faiz artışının etkisi sınırlı kalabilir” dedi.

mahfiegilmez2.jpg

ÇÖKÜŞ YAŞANABİLİR

Mahfi Eğilmez, kişisel bloğunda yayınladığı yazıda borsa ve konut sektöründeki gelecek projeksiyonlarını analiz ederek, “Bu zorlama ekonomi politikası şimdilik tüketim odaklı büyümeye ve istihdama destek oluyor gibi görünse de, başta gayrimenkul ve borsa olmak üzere çeşitli alanlarda balonlar oluşmasına yol açıyor. Böyle bir ortamda 'borsa rekorlar kırmaya devam ediyor, bu ekonomi iyiye gidiyor' demek gerçekçi değil. Faiz enflasyon seviyesine çıkarıldığında, borsadaki hisse senetleri ve gayrimenkul fiyatları, bu kez çöküşler yaşayabilir” diye konuştu.

cds.jpg

ETKİSİ SINIRLI OLUR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizleri sürpriz bir şekilde 500 baz puan artırmasına ilişkin açıklamasının ardından Eğilmez, bu hamlenin doğru olduğunu belirterek, “Merkez Bankası'nın enflasyonun artışını durdurmak için faiz oranlarını artırması doğru bir adım. Ancak maliye politikasının gevşek kaldığı ve yapısal reformların yapılmadığı sürece, faiz artışının etkisi sınırlı kalabilir” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.