Hüseyin Taklacı açıkladı: Mobilya ihracatında yükseliş

Hüseyin Taklacı açıkladı: Mobilya ihracatında yükseliş

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Taklacı, Türkiye’nin mobilyacılık sektöründe artan ihracatını gazetemizde değerlendirdi. Taklacı, “2023 yılında yaklaşık 8 milyar dolar ihracat yaparak ekonomimize katkıda bulunduk” dedi.

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı ve Ankara Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, Türkiye’nin mobilyacılık sektöründe artan ihracatını gazetemizde değerlendirdi. 2023 yılının tamamında yaklaşık 8 milyar dolar ihracat yapıldığı belirtilen mobilyacılık sektöründe, ihracat miktarının son 6 yılda 4 katına çıktığı görülüyor. Konu ile ilgili Hüseyin Taklacı, “Ham maddelerin yüzde 93’ünün ülkemizden sağlanması çok büyük bir etken. Bu nedenle ülkemize gelen döviz tamamen ülkemizde kalıyor ve ekonomiye katkıda bulunuyor. Yapılan yatırımlar artarsa bu miktarlar daha yüksek sayılara çıkacak” şeklinde konuştu.

farketmezz.jpg

6 YILDA 4 KATINA ÇIKTI

Mobilya sektöründe yapılan ihracat 2018 yılında 2 milyar 65 milyon, 2019’da 3 milyar, 2020 yılında 5,5 milyar, 2021'de 6,9 milyar, 2022'de 7,4 milyar, 2023'te de 8 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Taklacı, “Ustalarımızın katma değeri yüksek ürün yapması, ham maddelerin yüzde 93’ünün ülkemizden sağlanması ve yapılan yatırımların meyvelerinin toplanması ile her yıl önemli bir ölçüde artmaktadır. Yatırımların artması ile birlikte bu miktarlar daha da artarak ekonomiye katkıda bulunmaya devam edecek” dedi.

adem-abi-huseyin-taklaci.jpg

DESTEK GELİRSE ARTAR

Hüseyin Taklacı, mobilya sektöründe ham maddenin yüzde 93'ünün ülke kaynaklarından karşılandığını söyleyerek, “Mobilyacılık ithalatı çok az olan bir sektör. Sadece yüzde 7 ithalat oranına sahip. Bu nedenle sektöre daha çok destek verilmesi gerekiyor. İhracattan elde edilen döviz getirisi tamamen ülkemizde kalarak ekonomiye büyük katkıda bulunuyor. Desteklenerek büyüyen işletmelerimiz ülke ekonomisine daha çok katkı verecekler. Bu nedenle destek bekliyoruz” diye konuştu.

farketmeiyor.jpg

ANKARA ZİRVEYE TIRMANACAK

Türkiye’de mobilya sektörü, pazarın yoğunlaştığı ve orman ürünlerinin yoğun olduğu belirli bölgelerde toplandığı görülüyor. Ticaret Bakanlığının yayınladığı rapora göre önemli mobilya üretim bölgeleri üretimdeki paylarına göre; İstanbul, Ankara, Bursa (İnegöl), Kayseri, İzmir ve Adana olarak sıralanmaktadır. Konu ile ilgili Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı ve Ankara Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, şu şekilde konuştu:

“Ankara, yapacağımız Elmadağ Mobilyacılar OSB ve diğer projelerimizle birlikte zirveye tırmanacak. Mobilya üretiminde Ankara çok önemli bir konumda bulunuyor. Bugün yaklaşık 5 bin dönüm arazi üzerinde faaliyet gösteren Siteler, 10 bin işletmeye ev sahipliği yapıyor. Yapılacak yatırımlarla Ankara’nın potansiyeli değerlendirilecek ve ihracat miktarı artacak.”

huseyin-taklaci.jpg

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAĞIZ

Hüseyin Taklacı, “Elmadağ Mobilyacılar OSB ile de gücümüze güç katacağız. Hem 20 bin kişiye istihdam yaratarak bir iş alanı oluşturacağız hem de ustalarımız daha yüksek hacimle ihracat yapabilecekler. Üretim artacak ve ülkemize kazandırdığımız değerler hızla artmaya devam edecek. Ülkemize faydalı olacak projeler yaparak tüm paydaşlarımızla kalkınmak için elimizi taşın altına koyacağız” değerlendirmesinde bulundu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.