Etimesgut’ta Erdal Beşikçioğlu’nun vaatleri neler?

Etimesgut’ta Erdal Beşikçioğlu’nun vaatleri neler?

“Mega projem yok. Ama benim öyle bir projem var ki kardeşlerimin kalbine dokunacağım” sözleriyle gündeme gelen Erdal Beşikçioğlu, vatandaşa “Senaryoyu biz yazacağız” diyerek “katılımcı belediyecilik” sözü vermekle yetindi.

Büyükşehir ve 9 merkez ilçe belediye Başkanlık koltuğuna oturan isimlerin vaatlerine projektör tuttuğumuz yazı dizisine Erdal Beşikçioğlu ile devam ediyoruz.

Yazı dizimizin dünkü bölümünde Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin projelerini incelemiştik. Başkan Veysel Tiryaki’nin vaatleri arasında Altındağ Kent Çiftliği ve Altındağ Kent Ormanı’nın yanı sıra 6 noktada başlayacak kentsel dönüşüm çalışmaları yer almıştı.

“Vaatleri neydi?” yazı dizimizin üçüncü bölümünde 31 Mart’ta belediye başkanlığını kazanan isimlerden Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun seçim sürecindeki vaat, söz ve projelerine projektör tuttuk.

700 bin nüfusa sahip Etimesgut’ta adaylığının ardından “Bana soruyorlar, projen var mı? Benim öyle mega projelerim yok. Ama benim öyle bir projem var ki kardeşlerimin kalbine dokunacağım, kalbine...” diyen Erdal Beşikçioğlu’nun projelerinin “katılımcı belediyecilik” esaslı olduğu ifade ediliyor. Sanatçı kişiliği üzerinden adaylığına yapılan eleştirilere “Etimesgutumuz’un geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz. Senaryoyu artık biz yazacağız!” sözleriyle cevap veren Beşikçioğlu, kampanyalarında Etimesgut halkının sesine kulak vereceğini vurguladı. Bununla birlikte Beşikçioğlu’nun vaatleri arasında kadın, genç, çocuk ve emekli vatandaşlara sosyal tesis ve istihdamın yanı sıra ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve esnaflara destek paketleri yer aldı.

erdalbesikcioglukazandi.jpg

GENÇLİK MASALARI KURULACAK

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun “katılımcı belediyecilik” anlayışıyla verdiği ilk sözlerden biri “Gençlik masası” oldu. Beşikçioğlu, Gençlik Masası’na ilişkin olarak, “Gençlerin istek ve taleplerinin dinleneceği genç masaları kurulacak. Orada dertleşilecek. Yapılan ve yapılmayanların hesabı verilecek. Etimesgut'ta 3 tane üniversite var, ayrıca diğer üniversiteler de komşu ilçelerde ama Etimesgut'ta 1 tane bile öğrenci yurdumuz yok. Öğrenci yurdu açacağız” dedi.

etimesgut1.jpg

EMEKLİLER SOSYALLEŞECEK

Başkan Beşikçioğlu emekliye yönelik vaatlerini ise “Emeklilerimiz daha sosyal olacak!, Etimesgut’ta hayattan “emekli” olmak yok” sözleriyle açıkladı. Beşikçioğlu’nun emekli vatandaşların içinde yer alacağı “Emekli tiyatroları” oluşturulacağını belirterek, “Bir yönetmen ve eser vereceğiz. İkinci baharını yaşayan arkadaşlarımız bu eserleri etüt edip çalışacaklar. Ve ilçe içerisinde seyircisiyle buluşacaklar. Bu o kadar dinamizmi artıran bir olaydır ki yarına uyanmanın sebebidir. Çıkartılan oyunlarla birçok ile turne yapma imkanı olabilir. Ben diyorum ki emek verelim çalışalım, gidelim turnemizde de bu işlerin hepsini(turistik gezi) gerçekleştirelim” ifadelerini kullandı.

etimesgutara3.jpg

KADIN İSTİHDAMI ARTACAK

Seçim çalışmaları esnasında 700 bin nüfuslu Etimesgut’ta sadece 5 kreş olduğunu vurgulayan Beşikçioğlu’nun Etimesgutlu kadınlara verdiği sözler arasında ilk 5 yılda 10 çocuk gündüz bakımevi açmanın yanı sıra, belediyede kadın istihdamını artırmak da yer aldı. Beşikçioğlu, kampanyaları esnasında kadınların istihdamda yer almak istediğini belirterek, “Kadınlar ilçemizde çok daha dinamik ve aktif şekilde hayatını devam ettirecek. Bu manada onları sosyal hayatın içerisinde görebilmek için üzerlerindeki bütün yükü almaya hazırım. İlk 5 yılda minimum 10 tane kreş açmayı düşünüyorum. Kadınların üretim sağlayabileceği birçok kermes ve pazarın kurulması bunların internet üzerinden satışını öğreteceğiz” diye konuştu.

eitmesgut2.jpg

ADİL VE EŞİT YAKLAŞIM OLACAK

Beşikçioğlu, engelli vatandaşlara yönelik vaatlerini “Sağlıklı yaşam merkezleri kuracağız. Engelsiz bir yaşam adına, engelli kardeşlerimin sosyal tesislerimizden eşit ve adil bir şekilde yararlanmasını sağlayacağız” sözleriyle açıklarken; ilçedeki kültür, sanat etkinliklerinin yılın tamamına yayılacağını ve artırılacağını işaret eden açıklamaları da bulundu. Bunlara ek olarak Beşikçioğlu, seçim sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve esnaflara destek paketi ile sağlık kart uygulamasının da sözünü verdi.

Yarın: “Vaatleri neydi?” yazı dizimizin dördüncü bölümünde yönetimi Murat Köse’den devralarak Mamak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Veli Gündüz Şahin’in projelerini inceleyeceğiz.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum