Eski Bakan hayatını kaybetti

Eski Bakan hayatını kaybetti

Eski spordan sorumlu devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz İstanbul Beşiktaş'taki evinde ölü bulundu.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübünün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz, evinde ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, bir dönem Trabzonspor Kulübü Başkanlığı da yapan Yılmaz, Beşiktaş'taki ikametinde henüz belirlenemeyen nedenle yaşamını yitirdi.

İlk incelemede, Yılmaz'ın ölümünde şüpheli bir durum tespit edilemezken, yaşanan üzücü olaya dair araştırmalar sürüyor.

haber1-004.jpg

MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR?

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948'de Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu ve ardından iş dünyasına adım attı. Antalya'da Zigana Tatil Köyü, Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları A.Ş. gibi önemli kuruluşların yönetim kurulu başkanlığını üstlendi.

Ancak Yılmaz'ın etkisi sadece iş dünyasıyla sınırlı kalmadı. Trabzonspor Kulübü Başkanlığı ve 19. Dönem Trabzon Milletvekilliği gibi önemli görevlerde bulundu. Ayrıca, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yaparak Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi ve futbolda havuz sistemini düzenledi. Trabzonspor'a önemli tesisler kazandırmasıyla da biliniyor.

Yılmaz'ın etkisi sadece siyaset ve iş dünyasıyla da sınırlı değil. Medya alanında da önemli yatırımlara imza attı. İnternet üzerinden yayın yapan "TVem" kanalı, Zigana TV ve Zigana FM gibi medya kuruluşlarının yanı sıra Karadeniz ve Türk Sesi gibi önemli mecralar da onun liderliğinde hayat buldu.

Evli ve beş çocuk babası olan Mehmet Ali Yılmaz, kariyeri boyunca hem iş dünyasında hem de siyasette önemli roller üstlendi ve Türkiye'nin çeşitli alanlarında iz bıraktı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.