Emekli ve memurların gözü zam oranlarına çevrildi! işte konuşulan oranlar

Emekli ve memurların gözü zam oranlarına çevrildi! işte konuşulan oranlar

Ülke genelinde milyonlarca emekli ve memur, yaklaşan zam haberleriyle heyecan içinde. Hükümet yetkilileri gelecek döneme ilişkin zam oranlarını belirlemek için çalışmaları sürerken, vatandaşlar da bu gelişmeleri yakından takip ediyor.

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur, memur emeklisi, SSK ve Bağkur emeklilerinin alacağı 4 aylık enflasyon farkı belli oldu. Böylelikle geride sadece mayıs ve haziran aylarının enflasyon oranları kaldı. Peki açıklanan son verilere göre emekli maaşlarıyla ilgili konuşulan zam oranı ne? İşte detaylar..

ÖNEMLİ BİR GÜNDEM MADDESİ HALİNE GELDİ

Son zamanlarda ekonomik dalgalanmalar, enflasyon oranlarındaki artışlar ve yaşanan mali sıkıntılar, emeklilerin ve memurların maaşlarına yapılacak zamların belirlenmesinde kritik bir rol oynuyor. Bu nedenle, zam oranlarının belirlenmesi süreci, geniş kitleler tarafından büyük bir dikkatle izleniyor. Emekli ve memurların, maaşlarındaki artışların hayat standartlarına etkisi büyük. Bu nedenle, her yeni zam haberleri, milyonlarca insan için önemli bir gündem maddesi haline geliyor. Zam oranlarının adaletli ve ekonomik şartlara uygun olarak belirlenmesi, hem çalışanların hem de emeklilerin mali refahını doğrudan etkileyen bir faktör olarak ön plana çıkıyor.

KONUŞULAN ZAM ORANI NE?

TÜİK'in nisan ayı enflasyon oranlarını aylık bazda yüzde 3,18, yıllık bazda yüzde 69,80 olarak açıklamasının ardından gözler memur ve emekli zammına çevrildi. Nisan verisiyle birlikte 4 aylık zam oranı kesinleşmiş oldu. Peki memur emeklisi, SSK ve Bağkur emeklileri için konuşulan zam oranı ne? İşte konuşulan veriler...

YILIN İKİNCİ YARISINDA DEZENFLASYON SÜRECİ BAŞLAYABİLİR

“TÜİK nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Aylık bazda bir önceki aya göre yüzde 3.18 oranında artış oldu, yıllık olarak da yüzde 70’e yakınsadı diyebiliriz. Mayıs ayında pik yapması beklenen bir enflasyon vardı. Enflasyonun yüzde 70 ile 75 arasında pik yapması bekleniyor. Aylık enflasyon yüzde 3.18 ile bir miktar yüksek geldi. Piyasada ortalama beklenti ise 3.22 seviyesindeydi. Bu beklentinin altında geldi ancak enflasyonla mücadele için aylık enflasyonun yüzde 3’ün altına inmesi gerekmektedir. Yılın ikinci yarsından itibaren dezenflasyon süreç başlayacak diyebiliriz.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN TAHMİNLER NE?

Milyonlarca emeklinin beklediği zam oranlarında en düşük emekli maaşı şu anda 10 bin TL seviyesinde. Asgari ücret ise 17 bin 2 TL seviyesinde. Asgari ücretle en düşük emekli maaşı arasında makas açıldı. Ara dönemde asgari ücretliye tekrar zam yapılmayacağı göz önünde bulundurulunca en düşük emekli maaşı artacaktır. Böylelikle en düşük emekli maaşı ile asgari ücret arasında makasın açılacağı söyleniyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.