Şule Erciyas

Şule Erciyas

Cehennem İlahi Adalet

Cehennem İlahi Adalet

"Yüce Rabbimiz insanları ve cinleri kulluk ibadet etmeleri için yaratmış, onları dünya hayatında imtihan etmek içinde ölümü ve hayatı yaratmıştır. Kuran-ı Kerim'de bu gerçek şöyle ifade buyrulmuştur: 'O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır.' İnsanlardan bu imtihanda başarılı olanları ahiret hayatında, genişliği göklerle yer arası kadar olan cennet ile mükafatlandıracak, başarılı olmayanları da yakıtı insanlarla taşlar olan cehennem ateşi ile cezalandıracaktır.

Cehennem azabı inkarcılara, Allah'ın emir ve yasaklarına uymayan günahkarlara verilen bir ceza ve ilahi adaletin gereğidir. Cehennem, dünyada iken iman etmeyenler ile iman ettiği halde kulluk vazifelerinin yerine getirmeyen kimselerin cezalandırılacağı bir yerdir. Ne kadar büyük günah işlemiş olurlarsa olsunlar, müminler cezalarını çekip cehennemden çıkacaklardır; inkar edenler ise orada ebedi kalacaklardır.

İnkar edenler, ayetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir; onlar orada ebedi kalacaklardır. Cehennem ve cehennemliklere verilecek ceza hakkında Kuran-ı Kerim'de hadis-i şeriflerde geniş bilgi verilmiştir. Kuran, cehennemi ve cehennemliklerin acıklı halini şöyle haber veriyor: 'Şüphesiz, ayetlerimizi inkar edenleri, biz ateşe atacağız; derileri yanıp döküldükçe azabı tatmaları için onların derilerini yenileyeceğiz. Şüphesiz, Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.' Kötülüğe batanlar ise ne mutsuz kimselerdir! Onlar, iliklere işleyen bir ateş ve bir kaynar su içindedirler. Ne serin ne de yararlı olan zifiri bir gölge içindedirler, çünkü onlar bundan önce dünyada varlık içinde sefahata dalmış ve azgın kimselerdi. Büyük günah üzerinde ısrar ediyorlardı; diyorlardı ki, 'Biz öldükten sonra toprak ve kemik yığını haline geldikten sonra mı biz mi bir daha diriltilecekmişiz?' Evvelki atalarımız da mı? Deki: 'Şüphesiz, öncekiler ve sonrakiler mutlaka belli bir günün belli bir vaktinde toplanacaktır.' Sonra, 'Siz ey haktan sapmış yalanlayıcılar, mutlaka cehennemde bir ağaçtan zakkumdan yiyeceksiniz. Karınlarınızı ondan dolduracaksınız; üstüne de o kaynar sudan içeceksiniz.' Kanmak bilmez susamış develerin suya saldırışı gibi içeceksiniz. İşte bu, hesap ve ceza gününde onlara ziyafetleridir." (Nisa 56, Vakıa 41,56)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR